Chudnite s rozumom.pixabay.com
StoryEditor

Neuveriteľné extrémy ženy. Od anorexie, cez bulímiu až po obezitu

13.06.2016, 06:00
Zdravie
Brittany Burgunderová (27) z Kalifornie niekoľko rokov bojovala s anorexiou. Vážila iba 20 kilogramov a jej rodina sa už pomaly zmierovala s tým, že zrejme neprežije. Po hospitalizácii v nemocnici začala zase jesť, ale dostala sa do opačného extrému.

Vážila 95 kilogramov. Teraz si konečne udržiava optimálnu váhu a radí ženám, ktoré sa dostali do podobných problémov, ako píše idnes.cz.

Brittany teraz váži 55 kilogramov a so svojou postavou je spokojná. Pravidelne cvičí, normálne je a začala znova študovať. Teraz hovorí, že má konečne pocit, že má jej život zmysel.

"Keď som pred rokmi vážila iba dvadsať kilogramov, moji rodičia už sa pripravovali na to, že mi budú čoskoro pripravovať pohreb," oznámila žena britskému serveru Daily Mail.

Keď sa Brittany vrátila z nemocnice, kde bola kvôli anorexii hospitalizovaná, začala ale nekontrolovateľne jesť. "Strašne rýchlo som naberala. Jedla som naozaj veľa a vyberala som si samé nezdravé jedlá, ktoré som nejedla roky. Chcela som to všetko dohnať," pokračovala v rozhovore. Tým si potom spôsobila aj bulímiu a opäť mala veľké psychické problémy.

"Vďaka jedlu som sa cítila dobre. Zajedala som svoje psychické problémy. Bola som opustená a nešťastná a jedlo bolo to jediné, na čo som sa v tom čase sústredila," zverila sa.

Začala sa sústrediť na pozitívne veci

Pár rokov vraj trvalo, kým si uvedomila, čo strašné svojmu telu vykonáva. "Keď ma na to upozorňovali aj ostatní a chceli mi pomôcť, uvedomila som si, že je potrebné začať niečo robiť. Začala som sa sústrediť na pozitívne veci v mojom živote a tie negatívne som nechala tak. Zmenila som stravovacie návyky a začala jesť zdravšie. Hýbala som sa," pokračovala.

Celé uzdravenie vraj trvalo veľmi dlho. Dnes už vraj ale môže povedať, že je to preč. "Počas tých rokov som napísala mnoho vyjadrení k môjmu zdravotnému stavu a vzniklo veľa článkov. Preto som sa rozhodla, že to všetko spojím dohromady a vydám knihu, ktorá by mohla pomôcť ľuďom, ktorí sú v podobnej situácii," doplnila Brittany a dúfa, že pomôže čo najviac ľuďom.

"Prežila som. A chcem ukázať chorým ľuďom, že aj oni môžu. Mám v tomto smere veľa skúseností a podelím sa o ne s ostatnými. Aj keby som pomohla len jednému človeku, bude to stáť za to," dodala.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 10:52