StoryEditor

Recept proti starnutiu existuje. Namiesto vrások riešte rozjasnenie, škvrny a vlasy

07.10.2015, 15:30
Zdravie
Starnutie chce každý oddialiť, veľakrát prostriedkami s rôznymi výsledkami.

Než si pustíte k tvári injekcie s výplňami, botoxom a plastického chirurga, skúste sa o svoju pleť a vlasy starať systematicky s pomocou prírodných ingrediencií. V boji proti vráskam a rednúcim vlasom pomôžu olivy, včely a bylinky, ako píše idnes.cz.

Vrásky, pigmentové škvrny, bledá pleť, nedostatok mladistvého jasu a zápaly, ktoré vedú k predčasnému starnutiu pokožky je možné riešiť mnohými spôsobmi. Všeobecne platí, že čím skôr začnete s prevenciou v podobe systematickej starostlivosti, tým viac oddialite potrebu radikálnejších zákrokov. Veľakrát postačí povolať na pomoc prírodu a jej poklady.

Nehľadajte nové vrásky. Zamerajte sa na štruktúru pleti a vlasov


Mladistvý vzhľad nie je len o vráskach. Tie nájdete na tvári aj u mladých ľudí, viac sa zamerajte na jas, farebne zjednotený tón, elimináciu začervenania a zvýšenie pevnosti a hutnosti. Úplne vyhladená tvár bez jedinej vrásky nevyzerá dobre a už vôbec nie prirodzene. To isté platí o vlasoch. Tie časom strácajú objem, pevnosť a lesk. Zamerajte svoju pozornosť na tieto tri vlastnosti.

Rad rýdzo prírodných látok obsahuje potrebné látky, ktoré zmiernia viditeľnosť vrások, vyrovnajú tón pleti, vyhladia a zjemnia jej povrch a znížia intenzitu pigmentových škvŕn. Ak zaradíte do svojej každodennej starostlivosti práve tieto ingrediencie, čoskoro uvidíte pozitívny rozdiel.

Olivy pre vyhladenú pleť a hustejšie vlasy


Plody olivovníka netreba dlho predstavovať, v kozmetike majú svoje stále miesto. Najčastejšie sa používa olivový olej bohatý na mononenasýtené mastné kyseliny a vitamín E. Pomáha vyhladzovať pokožku a dokonca ju chráni pred UV lúčmi. Zároveň neupcháva póry a podporuje prirodzenú obnovu buniek.

Okrem oleja lisovaného za studena sa používa aj voda, tá sa získava z lisovaných olív po oddelení oleja. Je bohatá na polyfenoly, cukry, vitamíny a minerály. Nachádza uplatnenie vo vlasovej kozmetike, pretože dokáže zväčšiť priemer vlasu, ktorý sa vekom stenčuje. Zároveň chráni a revitalizuje vlasovú pokožku.

Materská kašička: vzácna látka proti starnutiu, za ktorú si priplatíte


Materská kašička sa po stáročia považuje za čarovnú ingredienciu proti starnutiu, ťažko sa získava, preto je drahá. Tento včelí produkt sa v kozmetike veľmi cení pre jeho vysoký obsah bielkovín, jednoduchých cukrov, mastných kyselín, antibiotických a antibakteriálnych zložiek, vitamínov A, B5, B6, C, D, E a K.

V kozmetických prípravkoch nájdete materskú kašičku, pretože vyživuje pokožku, posilňuje ju, lieči zápaly aj popáleniny a pomáha pri rýchlejšej regenerácii pleti. Je to veľmi nestabilná ingrediencia, ktorú možno ľahko zničiť, ak je vystavená svetlu a vzduchu. Najlepšie sa jej darí v chladničke. Ak máte alergiu na včelie produkty, materskej kašičke sa vyhnite.

Skorocel odiaľuje tvorbu stareckých škvŕn a rozjasňuje


Skorocel kopijovitý väčšina ľudí pozná ako liečivú bylinu proti kašľu s protizápalovými a antibiotickými účinkami. V protivráskovej kozmetike nie je tak obvyklý, čo je trochu škoda. V jeho listoch sa ukrýva množstvo prospešných látok na čele s vitamínom C, zinkom a slizovými látkami, ktoré sa pri kontakte s vodou zmenia na koloidný roztok, ktorý upokojuje podráždenú sliznicu a bráni infekcii.

Extrakt z skorocelu vie regulovať účinnosť melanocytov, čím pomáha predchádzať tvorbe stareckých škvŕn a pokožku rozjasňuje.

Rozmarín ako antioxidant, aj prostriedok pre silnejšie vlasy


Zo silne aromatického rozmarínu sa používa buď olej alebo len extrakt, ktorý obsahuje menej aromatických látok, zato ho pokožka lepšie znáša. Rozmarín sa pýši antibakteriálnymi a antimykotickými vlastnosťami a zároveň pôsobí ako antioxidant.

Hodí sa najmä na mastnejšiu pokožku so sklonom k ​​akné a na jemné, spľasnuté vlasy, keďže zlepšuje mikrocirkuláciu v koži a tým podporuje rast silnejšej a odolnejšej koruny krásy.

Pupalka hydratuje a hojí zápaly

Pupalka dvojročná, rastlina so žltými kvetmi, patrí medzi veľmi populárne botanické ingrediencie v kozmetike už dlhšiu dobu. Z jej semien sa získava cenný pupalkový olej, bohatý zdroj esenciálnych mastných kyselín linolénovej a linolovej.

Do kozmetických prípravkov sa pridáva kvôli svojim vysoko hydratačným schopnostiam. Zároveň tiež pomáha urýchľovať hojenie a vyrovnáva hladinu lipidov, ktorá sa s vekom znižuje. Pupalkový olej je vhodný aj na pleť postihnutú ekzémom, kyselina gama-linolénová zmierňuje začervenanie a upokojuje.

Šípky vyhladzujú jazvy a dodávajú vitamíny


Olej zo šípok je vysoko cenená látka v boji proti starnutiu pokožky. Obsahuje vysoké množstvo karotenoidov a polynenasýtených mastných kyselín, ktoré podporujú stavbu buniek, vitamíny aktívne podporujúce tvorbu kolagénu a vyšší podiel karotenoidov bojujúcich s pigmentovými škvrnami. Vďaka nim tiež udržuje ideálnu hladinu hydratácie a zabraňuje jej strate.

Šípkový olej je bohatý na antioxidanty, steroly a vitamíny. Buď sa primiešava do krému a pleťových sér alebo ho môžete na pleť nanášať samostatne. Jeho vlastnosti ocení zrelá pokožka, rovnako ako citlivá a problematická. Pomáha vyhladzovať jazvy.

Harmanček chráni pred voľnými radikálmi


Veľmi populárna bylinka, najmä v čase prechladnutia, si našla svoje uplatnenie aj v omladzujúcej kozmetike. Lieči zápaly, uvoľňuje kŕče a celkovo upokojuje. Esenciálny olej, extrahovaný z kvetov rumančeka, nájdete v kozmetických prípravkoch, ktorým dodáva hydratačné, zjemňujúce a liečivé účinky na pokožku.

Chráni pred voľnými radikálmi a zmierňuje známky predčasného starnutia. Keďže je harmanček veľmi jemný, dobre ho znášajú všetky typy pokožky.

Med ničí baktérie, posilňuje a zjemňuje pleť a vlasy


Med sa vyznačuje úžasnými vlastnosťami, ktoré sa často využívajú nielen v liečivých produktoch , le aj v boji proti známkam času. Jedná sa o silnú detoxikačnú ingredienciu, ktorá zároveň vyhladzuje, ničí baktérie a plesne, mierni zápaly a hojí.

Do kozmetických prípravkov sa primiešava pre svoje prirodzene vysoké hydratačné a antiseptické schopnosti. Posilňuje, dodáva zdravý lesk a jemnosť koži aj vlasom. Vedľa vysokého podielu cukru obsahuje aj vitamín C, železo, magnézium, kalcium a fosfor, čo z medu robí jednu z najúčinnejších prírodných ingrediencií.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 01:08