Ako zvládnuť detox vášho tela rýchlo a jednoducho?EnvatoElements
StoryEditor

Vyskúšajte 5 jednoduchých tipov, ako si spríjemniť detox

07.02.2022, 14:00
Zdravie
Ak patríte k tým, ktorí odštartovali svoju „telesnú očistu“ už po novom roku, ponúkame vám zopár rád, ako sa nezastaviť a pokračovať v detoxikačnom procese.

3. Ketogénna diéta

Ketogénna alebo keto diéta sa stala jedným najvyhľadávanejších diétnych výrazov za posledné roky. Zameriava sa na konzumáciu potravín s vysokým obsahom tukov, pričom obmedzuje sacharidy. Tento druh diéty môže pomôcť telu prejsť z režimu závislého od cukru na režim spaľovania tukov. Toxíny sa ukladajú v tukových bunkách tela, takže ak máte pár kíl navyše, keto reštart môže byť práve tým, čo vaše telo potrebuje. Nezabudnite sa však poradiť so svojím lekárom, aby ste sa uistili, že je naozaj vhodná aj pre vás.

4. Spirulina

Spirulina je označovaná za superpotravinu s množstvom „zázračných účinkov“. Jej nutričná hustota je na špičkovej úrovni a vďaka vysokému antioxidačnému profilu pomáha v boji proti voľným radikálom. Zelená potravina budúcnosti, ako ju  už v roku 1974 označila Organizácia spojených národov, bola študovaná v NASA vo forme akceptovateľného zdroja potravy či živín pre astronautov. Pridať si ju môžete napríklad do ranného smoothie alebo si pomocou nej vyrobiť pleťovú masku na tvár.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 22:59