shutterstock
StoryEditor

Zázračný grep ako nenahraditeľný pomocník pri chudnutí: Toto musíte vyskúšať!

04.03.2020, 11:00
Zdravie
Okrem toho, že je grep osviežujúci a plný vitamínov, obsahuje látky, ktoré výborne pomáhajú pri chudnutí a detoxikácií organizmu.

Prečo je grep horký?

Špecifická horká chuť je spôsobená látkou naringin, ktorý ovplyvňuje látkovú výmenu v tele, trávenie a pomáha činnosti čriev. Je tiež nápomocný v čistení organizmu a má protirakovinové účinky.

Prečo sa z grepu chudne?

Konzumácia grepu prípadne pitie jeho šťavy pred alebo po jedle má pozitívne účinky proti ukladaniu tukov. Štúdia amerických dietológov sledovala skupinu ľudí, ktorí pravidelne jedli grep pred jedlom a skupinu, ktorá grep nejedla vôbec.

Výsledkom bolo, že ľudia, ktorí ho jedli pravidelne nepriberali v kombinácií s pohybom, začali pomerne rýchlo zhadzovať. Okrem toho je grep bohatý na vlákninu, ktorá vás zasýti. Nezjete potom toľko jedla.

Prečo je grep užitočný?

Okrem týchto faktorov je grep mimoriadne prospešný pre naše zdravie aj z iných dôvodov. Vďaka vysokému podielu vitamínu C a zároveň aj vďaka antioxidantu lykopén chráni pokožku pred škodlivými voľnými radikálmi a starnutím. Zároveň aj prečisťuje pokožku a pomáha pri infekciách a zápaloch.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 09:41