Jakub Kolek
StoryEditor

Z Čiech prichádza skvelé cvičenie na doma. A celkom zadarmo!

17.01.2019, 08:00
Zdravie
Chcete začať cvičiť, ale neradi by ste boli vo fitku stredobodom pozornosti? Zo susedných Čiech prichádza program, ktorý je celkom zadarmo. Skúste FitFab strong v pohodlí vlastnej obývačky a v jazyku, ktorému budete rozumieť.

Ak bojujete s kilami navyše alebo si potrebujete zlepšiť kondičku, máme pre vás výbornú správu! Možno aj vy poznáte programy od fitnes trénerov svetového mena ako sú Jillian Michaels, Shaun T, Bob Harper či Chris Powell. Tieto prepracované videá sú skvelé, no pre peňaženku pracujúcej ženy na Slovensku žiaľ pridrahé. A tak ich baby ťahajú z internetu načierno a zdieľajú medzi sebou.

To však už odteraz nemusia, keďže v susedných Čechách dali dokopy skvelý program na svetovej úrovni. A celkom zadarmo! „

Volá sa FitFab Strong a stojí za ním fitnes inštruktora Andy Pavelcová. „V Česku chýbal kvalitný fitness program nevytvorený len za účelom zisku. Stále nedokážem uveriť, že sa mi podarilo dať dokopy tím ľudí, ktorý namotivuje celú našu republiku obuť si tenisky a cvičiť. Aby si zamilovali pohyb, aby si verili a aby boli lepší, než včera,“ hovorí na svojej stránke samotná Andy.

Čaká na vás plán, podľa ktorého môže cvičiť mini alebo maxi intenzitou. Každé video má 25 až 40 minút a obsahuje kardio, cvičenie na nohy, brucho, jógu, intervalový tréning, posiľňovanie stredu tela či tanec. Šesťkrát do týždňa teda budete mať čo robiť a najlepšie na tom je, že vám stačí len karimatka a pohodlie vlastnej obývačky. Aj deti sa na vás môžu pozerať.

„Program je navrhnutý tak, aby bol dostatočne motivujúci pre tých, ktorí už s cvičením majú skúsenosti a zároveň aby nebol príliš náročný pre tých, ktorí ešte nie sú pokročilí. Cieľom nie je, aby ste len schudli alebo nabrali svaly. Je to iba vedľajší efekt, ktorý nastane. Nám išlo o to, aby ste zistili, že dokážete byť lepší, že prekonáte samých seba a za mesiac už budete úplne niekde inde, než na začiatku. Chceme, aby ste sa menili fyzicky i mentálne. Aby ste si verili. Aby ste sa naučili cvičiť s radosťou,“ láka Andy.

Prvé recenzie hovoria o tom, že sa tento program skutočne podaril. Videá sú profesionálne spracované, cvičia v nich profíci aj celkom obyčajní ľudia, hudba je nadupaná a motivačná. Pokyny sú v češtine, čo poteší tých, ktorí bojujú s angličtinou v zahraničných videách. Videá sa dajú pozerať online alebo stiahnuť na Vimeu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 00:15