
Nedostatok cukru v krvi, obzvlášť nám ženám, dokáže poriadne pokaziť náladu aj deň. Preto vám prinášame tri dobré dôvody, prečo neriskovať emocionálne a nervové zrútenie a radšej si dopriať kus torty alebo čokolády.
Energia
Rýchle cukry, ktoré sa vám vďaka sladkostiam dostanú do krvi (pozor, rovnako fungujú aj cukry z ovocia) vás síce neupokoja na dlho, ale pre krízové chvíle sú zaručenou S.O.S záchranou. A čo si budeme hovoriť, nosiť si čokoládovú alebo raw tyčinku v kabelke nie je nikdy na škodu.
Okamžitý pocit blaha
To šťastie, keď sa vám vaša milovaná sladkosť rozpustí v ústach a vy si užívate dokonalú chuť na maximum... Tomu sa nič nevyrovná, čo myslíte?
Prospešné látky
Áno, dobre čítate. Ak si zrovna nedávate dezert, ktorý sa skladá z kila múky a tony masla, môžete vaše chute oklamať natoľko, že do tela dostanete vhodné látky a vitamíny. Raw tyčinka z datlí alebo domáca nutella vám urobia rovnakú službu ako napríklad snickerska. Narozdiel od nej, telu doprajete výživu a energiu na dlhšiu dobu.