shutterstock
StoryEditor

Zelenina patrí aj do koláčov. Vyskúšajte si doma pripraviť mrkvovú tortu

07.11.2019, 10:00
Recepty a tipy
Chutná, no oveľa zdravšia verzia koláču, vás rozhodne dostane.

Na 1 korpus s priemerom 20 cm potrebujeme:
1 celé vajce
1 žĺtok
135 g medu
100 g kyslej smotany
0,5 dl oleja
100 g hladkej múky
65 g strúhaného mletého kokosu
50 mletých mandlí
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL škorice
kôru z 1 pomaranča
150 g najemno strúhanej mrkvy
Na krém (na celú tortu):
90 g zmäknutého masla
400 g jemného tvarohu
250 g krémového syra
1 ČL vanilkového extraktu
4 PL medu (alebo podľa chuti)

Postup:
Tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Najprv si vyšľaháme vajce, žĺtok, med, kyslú smotanu a olej. Samostatne zmiešame hladkú múku, mandle, kokos, prášok do pečiva, škoricu, pomarančovú kôru. Všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme strúhanú mrkvu. Nalejeme do tortovej formy a pečieme asi 45 minút. Takýmto spôsobom upečieme tri kusy korpusu. Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme maslo, pridáme tvaroh a krémový syr. Pridáme extrakt a med. Krémom natrieme prvý korpus, položíme naň druhý, ten tiež natrieme tenkou vrstvou krému a položíme tretí korpus. Celú tortičku obtrieme zvyšným krémom.

shutterstock

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:41