pexels.com
StoryEditor

6 tipov, ako si užijete čas pre seba. Aj keď máte deti

12.06.2017, 18:00
Vzťahy
Dovolenka sama so sebou? Prečo nie! Je pochopiteľné, že občas máme chuť odísť preč, izolovať sa a tráviť čas len so sebou. Je tiež pochopiteľné, ak túto potrebu naše okolie vníma ako sebeckosť.

Koľké z nás si večer vyčerpané líhame do postele a celú noc snívame o dovolenke bez rodiny? Nájdeme si zvyčajne stovky výhovoriek a tento svoj sen nikdy neuskutočníme. Myslíme si, že pri dvoch malých deťoch, manželovi a halde povinností je to nemožné...

Pýtali sme sa desiatok žien s deťmi, či ich niekedy napadlo zbaliť sa a odísť na týžden od rodiny? Jednoducho si nahlásiť v práci dovolenku a odcestovať preč od muža, detí a starostí...?

45% žien priznalo, že predstava „single dovolenky“ je pre ne lákavá

15% žien to nikdy nevyskúša, pretože sú presvedčené, že by sa nestretli s pochopením u partnera alebo nemajú kde nechať deti

8% žien niečo také s pohoršením odmieta                                                  

20% žien to z času na čas robí

10% žien napísalo, že deti by dali k starým rodičom a do kufra by namiesto plaviek zbalili manžela. P. S. Sú spolu len krátko :-) 

2% žien by nechali doma manžela a vyrazili na dovolenku len s deťmi. Proti gustu...

Ženy chcú byť dobrými matkami, manželkami, dcérami, no často na tom zabúdajú na toho najdôležitejšieho človeka v ich živote, a to samy na seba. Ak sa rozhodnete, že si chcete spraviť dovolenku od všetkého a venovať sa samy sebe, tu je 6 tipov, ako si čas pre seba užijete najlepšie, ako sa dá. Radí psychológ, motivátor a osobný tréner Robert Krause:

1. Nájdite odpoveď na otázky: Prečo chcem odcestovať? Chcem pokoj? Vyspať sa? Nakupovať? Relaxovať vo wellnese? Je nevyhnutné okladať túto potrebu? Naplním svoj cieľ len vycestovaním za hranice? Môže sa totiž stať, že miniete peniaze, budete tisíce kilometrov od rodiny a napriek tomu budete nespokojné a túžby ostanú nenaplnené.

2. Ak už sa rozhodnete na dovolenku cestovať, nenechajte sa znechutiť neprajníkmi. Neexistuje všeobecná pravda, existuje len názor, s ktorým môžete alebo nemusíte súhlasiť. Myslite na to, že reakcia danej osoby je len predpoklad toho, ako by reagovala vo vašej situácií.

3. Vždy informujte dieťa o tom, že nejaký čas strávi bez vás. Ubezpečte ho, že mamina sa vrráti. Okrem toho je dobré, ak dieťa začne prežívať svoje pocity ešte pred vašim odchodom. Môžete s nimi efektívnejšie pracovať.

4. Ak má dieťa strach, že sa vám niečo stane, dohodnite si komunikáciu napríklad cez skype. Posielajte mu fotky, volajte, smskujte.

5. Keď už na dovolenke ste s cieľom vypnúť, vypnite!

6. Lepšie než intervencia je často prevencia a preto si nájdite čas na seba aj počas „bežných dní“.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:01