Pozor na varovné signály v začiatkoch vzťahu.archív
StoryEditor

Pozor na zamilovanosť: Kvôli nej prehliadnete varovné signály a negatívne stránky partnera

08.10.2024, 12:00
Vzťahy

Keď sa do niekoho zamilujete, svet vidíte akosi ružovejší než v skutočnosti je. Síce je tento stav príjemný, môže mať aj negatívne dopady. Nielenže kvôli zamilovanosti prehliadnete varovné signály, ale úplne si zabudnete všímať negatívne stránky partnera. Pozrite sa, na čo si dať pozor, keď váš mozog a srdce cíti len lásku.

Zamilovanosť býva sprevádzaná príjemnými pocitmi šťastia, lásky, pokoja a romantiky. Ak náhodou začnete s niekým randiť a okamžite sa doňho zamilujete, aby bol tento vzťah úspešný, najmä v jeho začiatkoch by ste si mali všímať každý jeden detail. Samozrejme, zamilovanosť vám môže brániť v tom, aby ste videli veci také, aké v skutočnosti sú, no snažte sa byť ostražité. Sledovať by ste mali najmä tieto varovné signály, ktoré netreba podceňovať.  

Príliš veľa lásky

Randíte so sympatickým mužom, do ktorého ste sa zaľúbili na prvý pohľad? Či už za to môže vzhľad alebo slová, dajte si pozor na prílišné vyjadrovania lásky a náklonnosti. Už po pár týždňoch vám povedal, že vás ľúbi alebo s vami túži založiť rodinu? Buď to nemyslí vážne alebo len chce, aby ste  mu vyjadrovali podobné pocity. 

Nezodpovedné správanie

Spozornieť by ste mali aj v momente, ak sa partner stále na niečo vyhovára, zabúda na vaše stretnutia, neodpisuje, nezdvíha telefón alebo nedodržuje sľuby. Možno vám to spočiatku príde ako nevinné správanie, časom by vám to mohlo prekážať a narušovať vzťah. 

Odmietanie komunikácie

Čo je základom každého vzťahu? Áno, je to komunikácia. Ak však partner komunikovať odmieta, vyhýba sa riešeniu problémov, nie je schopný sa ospravedlniť či urobiť kompromis, nikdy vám to nebude fungovať. Veď predsa, bez úprimnej komunikácie sa po čase všetky konflikty nahromadia na jednu kopu a z nej sa už len tak nedostanete. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:23