Aj staršie páry majú medzi sebou povestnú iskru.Shutterstock
StoryEditor

Aj ľudia vo vyššom veku túžia po intimite. Ako často to chcú muži a čo stačí ženám?

04.10.2024, 14:00
Vzťahy

Intimita u starších ľudí je pomerne neprebádaná téma. Všeobecne sa v spoločnosti o intimite toho veľa nenahovorí a o tej vo vyššom veku už vôbec nie. No aj ľudia, ktorí dávno prekročili hranice mladosti mávajú intímny styk. A to možno aj častejšie, než by ste si mysleli. Staršie dámy však túžia po niečom úplne inom, než je milovanie.

Povestná iskra medzi partnermi nemusí vždy vyhasnúť po dosiahnutí istého veku. Práve naopak. Sú dokonca páry, ktoré si milostný život „na staré kolená“ nevedia vynachváliť.

Cesta ku šťastiu

K spokojnému partnerskému životu rozhodne patrí aj fungujúci intímny život. Tak ako u mladších ľudí aj u tých starších platí, že sú následne šťastnejší. S týmto záverom prišli výskumníci z univerzity v Cambridge. Milovanie s partnerom navyše prehlbuje vzťah a to v každom veku. Známe sú účinky milovania nie len na mentálne, ale aj fyzické zdravie. Aj to je dôvod, prečo by si posteľné hrátky mali seniori dopriať čo najčastejšie. Frekvencia milovania britských pánov po šesťdesiatom piatom roku života je v priemere dvakrát mesačne. Nuž, z priznaní našich čitateľov vieme, že niektoré mladé páry by sa pokojne mohli inšpirovať a majú im čo závidieť.

Ženy verzus muži

V intímnych potrebách však nastáva istý rozpor medzi nežnejším pohlavím a pánmi. Kým ich uspokojí práve milovanie, ich partnerkám by pokojne stačila predohra. Objímanie, nežné dotyky, hladkanie či romantický bozk dámam vo vyššom veku úplne stačí.

Kreativite sa medze nekladú

Prekvapivým zistením štúdie pre mnohých bolo, že staršie páry vyhľadávajú aj rôzne pomôcky, s ktorými si spestrujú svoj intímny život. Priznávajú tiež, že ich často používajú práve k uspokojeniu partnera, ale tiež pre stimulovanie vášne medzi nimi. Nuž teda, po týchto zisteniach sa starnutia skutočne báť nemusíte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. október 2024 14:02