Kto je vo vašom vzťahu vládca?unsplash
StoryEditor

Kto máva u vás doma posledné slovo? Vďaka tomuto TESTU odhalíte vládcu vášho vzťahu

25.09.2024, 09:00
Vzťahy

Síce by bolo najideálnejšie, ak by ste s partnerom boli na rovnakých úrovniach, no v skutočnosti to tak funguje len v máloktorom vzťahu. Väčšinou je totiž jeden z parterov vládcom, zatiaľ čo druhý sa necháva viesť. Zistite, či zvyknete mať posledné slovo vy alebo váš partner.

Ublížili ste partnerovi svojimi slovami alebo činmi a teraz sa hádate. Ako sa budete chovať v takejto situácii?

A.) Partner vám povie, ako sa cíti a vy kvôli výčitkám svedomia nedokáže povedať slová na svoju obranu. Jednoducho, stiahnete sa a len nariekate.

B.) Najprv sa snažíte partnerovi vysvetliť, prečo ste mu ublížili, no keď vidíte, že to nefunguje, snažíte to celé obrátiť na inú tému, ako sú napríklad výčitky jeho prešľapov v minulosti.

C.) Síce viete, že ste partnerovi ublížili, no nechcete uznať, že jeho slová sú pravdivé. Hádate sa s ním preto dovtedy, dokým nedosiahnete svoje.

Ako ste dopadli?

Ak ste sa najčastejšie prikláňali k odpovediam A, ľahko sa vo vzťahu vzdávate a hádate sa bez boja. Pokiaľ bolo najviac vašich odpovedí B,  síce si viete povedať aj svoje, no dokážete z hádky vycúvať, ak je to potrebné. Ak ste naopak najčastejšie odpovedali C, len málokedy si priznáte chybu a urobíte všetko pre to, aby ste dosiali svoje. Vo vašom vzťahu teda vládnete vy. Tak či onak, nech už ste si vybrali akúkoľvek odpoveď, s partnerom by ste si mali byť rovnocenní. Pomôcť vám môže diskusia o probléme, v ktorej si poviete, čo si myslíte. Aj keď by vaše slová mohli byť partnerovi nepríjemné, nebojte sa presadiť si názor. Ak sa naopak nedokážete poddať, naučte sa robiť kompromisy a viac počúvajte partnera.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. september 2024 09:02