Ak vám druhá osoba neodpisuje, vsaďte na overené rady čo robiť.Dreamstime
StoryEditor

Neodpisuje vám alebo vás ignoruje? Takéto správy radšej nepíšte, vsaďte na overené rady

16.09.2024, 18:00
Vzťahy

Začiatky vzťahov sú krásne, avšak niekedy môžu byť aj pomerne komplikované. Prvé správy, usmiate smajlíky a motýle v bruchu. S online komunikáciou prichádza aj niekoľko zákutí, ktoré rozhodne netreba prehliadať. Ako sa zachovať ak vám váš vysnívaný partner neodpisuje? Na niektoré správy radšej zabudnite.

Spoznávanie druhej osoby prostredníctvom písania je nepochybne veľmi príjemné. Neustále kontrolujete telefón, nad formuláciou viet dlho premýšľate a staré správy si čítate vkuse dookola. Je to úplne prirodzené a u nás žien, veľmi obľúbené. Reagovať na pikantné a úsmevné správy je jednoduché. Avšak zachovať sa správne vo chvíľach, keď vám druhá osoba neodpisuje už automatické byť nemusí. Tu je niekoľko rád, na ktoré sa oplatí vsadiť.

Pokoj a otvorená komunikácia

V prvom rade, robiť okamžitú paniku sa rozhodne nevypláca. Zachovajte pokoj a nesnažte sa ihneď hľadať príčiny, prečo vám druhá osoba neodpisuje. Zostaňte hlavne pokojná a vyrovnaná. Len v takomto prípade dôjdete k relevantným výsledkom. Zabudnite na zbytočný chaos a skúste radšej na úprimné vyjadrenie svojich pocitov. Doprajte druhej osobe dostatok času. Ak však budete mať možnosť prejaviť svoje pocity, choďte do toho. Povedzte  o svojich emóciách a o tom, ako vnímate čas, kedy vás osoba na druhej strane ignoruje. Nezabúdajte však na to, že obviňovanie nemá rád asi nijaký muž. Namiesto urážok či výčitiek použite radšej slovo,,ja“. Hovorte o svojom svete a nenápadne mu tým naznačte ako veci vnímate, a ako si ich predstavujete.

Vety ako: Prečo stále neodpisuješ? Alebo: Prestala som sa ti páčiť? Si radšej vyhoďte z hlavy. Väčšinu mužov by ste nimi skôr zastrašili ako zaujali.

Využite tento čas naplno

Ďalšia rada sa v praxi nevykonáva ľahko, ale je veľmi dôležitá. Je ňou jednoducho to, aby ste voľný čas využili naplno. Ak vám druhá osoba okamžite neodpisuje, nezúfajte. Venujte sa sebe! Choďte si zašportovať, prečítajte si knihu, pozrite si film alebo si doprajte teplý kúpeľ. Pri starostlivosti o seba sa vám rozhodne podarí niektoré veci vytesniť z hlavy. A možno si to ani neuvedomíte a na telefóne vám pípne nová správa!

Tolerujte, ale s hranicami

Aj keď rešpektovanie druhej osoby je samozrejme kľúčové, dôležité je aj stanovenie hraníc. Buďte tolerantné, ale určte si do akej miery ste jeho správanie ochotné tolerovať. Ak cítite, že vám takáto komunikácia viac ubližuje ako robí radosť, nemá zmysel v nej zotrvať. Jednoducho povedané, nastavte si hranice, ktoré za žiadnych okolností neprekročíte.

Taktiež nezabúdajte váš aktuálny, alebo vyvíjajúci sa vzťah zhodnotiť. Uvážte si, či sa jedná o opakované správanie a či budete ochotná takýto typ komunikácie tolerovať. Taktiež prehodnoťte, či ide o vašu vysnívanú lásku. Nezabúdajte, púšťať sa do vzťahu, ktorým si nie ste isté sa zväčša nevypláca.

Nie ste na to sama

V neposlednom rade, nikdy na nič nie sme sami. Máme okolo seba rodinu a priateľov, ktorí okolnosti často vidia oveľa triezvejšie ako my. Nehanbite sa s nimi poradiť. Rozhovor s dobrou kamarátkou často dokáže vyriešiť takmer všetky problémy. Porozprávajte im o svojich pocitoch a emóciách, o tom čo cítite alebo z čoho máte strach. Práve od ľudí, ktorí vás poznajú, často získate tie najlepšie rady.

Veľmi často platí, že sa oplatí držať zlatej strednej cesty. Doprajte druhej osobe čas, buďte trpezlivá a tolerantná. Na druhej strane si stanovte medze, komunikujte a vyjadrite to, čo cítite. Ak sa vám podarí medzi týmito dvomi spôsobmi nájsť balans, vyhrali ste!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 18:02