V akom type krízy sa nachádzate vo vzťahu?dreamstime
StoryEditor

Partnerských kríz môžete zažiť viacero: Ak sa v jednej z nich práve nachádzate, dostaňte sa z nej čo najskôr

12.09.2024, 13:00
Vzťahy

Žiadny vzťah nie je dokonalý, takže je normálne, ak sa s partnerom dostanete do životnej situácie, ktorá vás viac oddeľuje než spája. Takúto krízu sa však neoplatí riešiť rozchodom. To by bolo predsa veľmi jednoduché. Zistite, v akom type krízy sa nachádzate a dostaňte sa z nej čo najskôr.

Takmer v každom vzťahu sa minimálne raz dostanete do situácie, v ktorej sa zdá všetko čierne, temné a neriešiteľné. Toto obdobie sa nazýva kríza. Áno, dostať sa do nej môže ktokoľvek a kedykoľvek. Síce ju množstvo párov zvládne prekonať, sú aj také, ktoré ju vyriešia rozchodom. Ak sa náhodou nachádzate v kríze aj vy a váš partner, rozhodne sa nevzdávajte. Krízu môžete poraziť tak, že pochopíte, aký typ problému vás trápi. Zistite, ktorý druh krízy práve zažívate.

Strata dôvery jedného z partnerov

Okrem kvalitnej a správnej komunikácie je vo vzťahu dôležitá aj dôvera. Ak však dôjde k jej strate, je veľmi náročné ju dostať späť. Najčastejšie si partneri prestávajú dôverovať, ak sa vo vzťahu objaví nevera. Takisto sa však môže jednať o rôzne typy klamstiev týkajúcich sa napríklad dlhov, utajených rodinných príslušníkov alebo závislosti. Ak bude obom partnerom záležať na oprave vzťahu, nemal by byť veľký problém napraviť svoje chyby či prešľapy. Dôležité však je, aby ste sa naučili odpúšťať a prijímať zodpovednosť. Každá minca má totiž dve strany a na vzťahu musíte popracovať obaja.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 11:42