Ste s partnerom rozdielni?dreamstime
StoryEditor

Priťahujú sa aj napriek odlišnosti: Dokonalé puto môžu vytvoriť partneri s týmto protikladom

03.09.2024, 09:00
Vzťahy

Aj keď sa hovorí, že protiklady sa priťahujú, no zároveň sú zdrojom častých konfliktov, ktoré vedú k rozchodu, prezradíme vám, kedy to nie je tak celkom pravda. Existuje totiž protiklad, vďaka ktorému si partneri môžu dokonale rozumieť a vytvoriť tak neoddeliteľné puto. Zistite, o akú odlišnosť sa jedná.

Veríte v to, že protiklady sa priťahujú najmä v oblasti vzťahov? Niet sa čomu čudovať, keďže existujú prípady, v ktorých to platí dvojnásobne. Podľa odborníkov to môže fungovať najmä páru, z ktorého jeden je typ rozumový a druhý citový. Nech to znie akokoľvek zvláštne, no táto dvojica dokáže vytvoriť puto, ktoré len tak čokoľvek nerozdelí. Dokonca je úplne jedno, kto je vo vzťahu rozumový a kto naopak citový. Pozrite sa, prečo je táto odlišnosť vo vzťahoch vítaná.

Harmonický a stabilný vzťah

Ak je jeden z partnerov emocionálny či citlivý a druhý racionálny či rozumový, táto dvojica môže vytvoriť harmonický a stabilný vzťah. Prečo to tak je? Zatiaľ, čo rozumový partner zmýšľa logicky a prakticky, citový partner prináša do vzťahu empatiu a porozumenie. Takýmto spôsobom si dokáže každý z nich uspokojiť svoje praktické aj emocionálne potreby. Okrem toho, problémy sa v takomto vzťahu riešia omnoho jednoduchšie a namiesto konfliktov sa v ňom nachádza viac priestoru na osobný rast oboch partnerov.

Partneri sa vzájomne učia

Každý z partnerov je úplne iný, no spolu im to funguje dokonale. Dôvodom je najmä fakt, že síce sú vlastnosti týchto partnerov odlišné, vzájomne sa dopĺňajú, učia a podporujú. Skvelým príkladom môže byť napríklad hádka, kedy rozumový partner je v kľude a učí toho druhého, ako aj v takejto situácii zostať pokojný a menej emočne intenzívny. Citový partner naopak podporuje toho druhého v tom, aby neprehliadal pocity a pri riešení problému nahliadal aj na ne. Takýmto spôsobom partneri vzájomne rozumejú obom svojim vnútorným svetom a vytvárajú tak stabilitu, ktorá je vo vzťahu veľmi potrebná. Ak ste teda s partnerom rozdielni aj vy a myslíte si, že vám to kvôli tomu dlho nevydrží, snažte sa popracovať na spojený vašich odlišností. V konečnom dôsledku ich totiž môžete využiť vo svoj prospech.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. september 2024 09:02