Ak sa vás za každú cenu snaží získať naspäť, možno vami manipuluje.Dreamstime
StoryEditor

Snaží sa vás za každú cenu získať späť? Dávajte si pozor, takto zistíte, že ide o manipuláciu

22.08.2024, 12:00
Vzťahy

Hovorí sa, že dvakrát do tej istej rieky nevkročíš. Napriek tomu to niekedy predsa len urobíme a vrátime sa naspäť, k nesprávnym ľuďom. Vieme, že s nimi nebudeme šťastní a že namiesto lásky budeme cítiť skôr ublíženie. Aj keď sme si mnohých negatívnych faktov vedomí, konáme tak povediac proti svojej vôli. Niekedy to však nemusí byť naša vina. Možno máme dočinenia s manipulátorom, ktorý presne vie čo robí a najmä ako to robí. Ako ho spoznať a ako sa v takýchto situáciách zachovať? Nie je to jednoduché, avšak ani nemožné.

Ak ste tvorili pár s niekým, s kým ste po určitej dobe prestali byť šťastní, nie je lepšieho rozhodnutia ako vybrať sa vlastnou cestou. Bez obmedzení, záťaže a možno aj bez manipulovania. Spokojná cesta osamote je predsa oveľa lepšia ako ubíjajúca cesta vo dvojici. Možno však obdobie po rozchode dopadne inak ako ste si na začiatku predstavili. Ak máte dočinenia s niekým, kto vami očividne manipuluje, môže byť náročné to odhaliť. A samozrejme ešte ťažšie bude z tohto začarovaného kruhu vyviaznuť. Avšak nezúfajte, vždy existuje cesta.

Toto je dôvod a názov

V prvom rade by sme mali uviesť na pravú mieru, prečo máme po náročnom rozchode a negatívnych spomienkach chuť vrátiť sa späť. Aj keď to znie zvláštne, je to žiaľ veľmi časté. Vedci na takéto emócie dokonca vymysleli pomenovanie. Ide o takzvaný hoovering. Je to taktika, ktorú manipulátori používajú k opätovnému priťahovaniu svojich obetí. Názov je odvodený od anglického slova vysávať. To už dáva väčší zmysel, však?

Možno sa zamýšľate nad tým, ako je možné, že takéto vysávanie osobnosti funguje. Odpoveď je však celkom jednoduchá. Muži sú veľmi často zruční manipulátori, ktorí presne vedia čo a kedy hovoriť. Dokážu perfektne zacieliť na slabé a citlivé miesta. Zamerajú sa dokonca na vašu zraniteľnosť a na to, čo vás bude bolieť najviac. Takýto princíp je neuveriteľne náročný a ťažký. Rozhodne nie je jednoduché ho odhaliť. Ak však spozorujete niektoré z týchto znakov, zbystrite. Máte dočinenia s manipulátorom, ktorý sa vás za každú cenu snaží získať naspäť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. september 2024 08:04