Ak sa vás za každú cenu snaží získať naspäť, možno vami manipuluje.Dreamstime
StoryEditor

Snaží sa vás za každú cenu získať späť? Dávajte si pozor, takto zistíte, že ide o manipuláciu

22.08.2024, 12:00
Vzťahy

Hovorí sa, že dvakrát do tej istej rieky nevkročíš. Napriek tomu to niekedy predsa len urobíme a vrátime sa naspäť, k nesprávnym ľuďom. Vieme, že s nimi nebudeme šťastní a že namiesto lásky budeme cítiť skôr ublíženie. Aj keď sme si mnohých negatívnych faktov vedomí, konáme tak povediac proti svojej vôli. Niekedy to však nemusí byť naša vina. Možno máme dočinenia s manipulátorom, ktorý presne vie čo robí a najmä ako to robí. Ako ho spoznať a ako sa v takýchto situáciách zachovať? Nie je to jednoduché, avšak ani nemožné.

Ako to robia?

Hoovering obsahuje niekoľko taktík a overených postupov. Jedným zo základných sú najmä lži, sľuby a ospravedlnenia. Druhá strana sa za každých okolností snaží presvedčiť vás, že sa zmení a že veci budú v budúcnosti fungovať úplne inak. Budú sa snažiť presvedčiť vás o naivných predstavách, ktoré sa koniec koncov nikdy neuskutočnia.

A ako sa to prejaví? Niekedy celkom jednoducho. Prinesú vám kvety, kúpia vám kávu, pozvú vás na večeru. Predtým to možno nerobili a zrazu tvrdia, že sa zmenia. Verte mi, ak to nerobili počas celého vzťahu nebudú to robiť ani od dnes. Takéto zázraky sa dejú skutočne len výnimočne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 23:55