Láska sa dá vyznať aj bez slov.dreamstime
StoryEditor

Ide to aj bez slov: Naučte sa vyznávať partnerovi lásku aj inak ako verbálne

08.08.2024, 18:00
Vzťahy

Čo urobíte, keď chcete vyjadriť partnerovi svoje city? Poviete mu, ľúbim ťa alebo milujem? Pochválite ho, poďakujete mu či poviete romantický vtip? Tak či onak, mali by ste vedieť, že láska sa dá vyznávať aj inak ako verbálne. Pozrite sa, ako dať najavo city bez slov.

Síce sú pri vyznávaní lásky slová veľmi dôležité, ak sa nachádzate v dlhodobom vzťahu, rozhodne viete, že obyčajné “ľúbim ťa“ už jednoducho nezaberá tak, ako kedysi. Ak teda túžite dať partnerovi najavo svoje city, v tomto prípade by ste mali zabudnúť na všetky slová. Existujú totiž veci alebo činy, ktorými takisto preukážete náklonnosť a vyznáte lásku. Pozrite sa, ako dať svojej polovičke najavo, že ju milujete aj bez  slov.

Úsmev ako prejav šťastia

Možno si to neuvedomujete, no pri vyznávaní lásky vôbec nie sú dôležité veľké činy ani skutky. Partnera totiž môžete potešiť aj obyčajným úsmevom. Ak mu chcete vyjadriť city, po príchode z práce domov ho čakajte ho s úsmevom. Usmejte sa naňho len tak počas dňa, usmejte sa, keď vás poteší nejaká maličkosť a usmejte sa vždy, keď to tak budete cítiť. Takýmto spôsobom mu dáte najavo, že vám na ňom záleží, uvoľníte napätie medzi vami a posilníte vzájomné puto.  

Malý darček

Ak chcete partnerovi vyznať lásku, darujte mu niečo. Nemusí ísť o nič veľké ani drahé. Úplne stačí, ak mu podarujete obľúbenú sladkosť či vstupenku do kina na film, ktorý túžil vidieť, no vy nie ste jeho veľký fanúšik. Síce sú to maličkosti, no aj tie môžu partnera zahriať pri srdci viac než slová.

Láska prechádza cez žalúdok

Hovorí sa, že láska prechádza cez žalúdok a pri mužoch to platí dvojnásobne. Privstaňte si ráno a pripravte partnerovi raňajky do postele. Takisto ho poteší, ak ho po príchode z práce bude na stole čakať tanier s chutným jedlom, ktoré si môžete užiť v prítomnosti jeden druhého. Verte, že sa obaja budete cítiť dobre a naplnene.

Viac sa dotýkajte

Nech si hovorí, kto chce, čo chce, ani v dlhodobom vzťahu by ste nemali zanedbávať sexuálny život. Neznamená to, že sa spolu musíte milovať každý deň, aby ste partnerovi dali najavo, že ho milujete. Úplne stačí, ak sa ho počas dňa dotknete perami na erotogénnych miestach, pri pozeraní televízie ho budete škrabkať a pred spaním sa s ním trochu pomaznáte. Takisto nezabudnite na obyčajné objatie, ktoré upokojí myseľ vás oboch a zlepší vám náladu.

Aj oddych je láska

Lásku môžete partnerovi preukázať aj spoločným oddychom. Viete, čo by za to dal, keby po príchode z práce domov raz za čas nemusel nič robiť? Pripravte si preňho horúci kúpeľ, zapáľte sviečky a obaja si užívajte to sladké ticho.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. september 2024 15:11