Zistite, prečo sa muži uspokojujú sami.dreamstime
StoryEditor

Nudia sa alebo boja? Zistite skutočné dôvody toho, prečo sa muži radšej uspokojujú sami

18.07.2024, 16:00
Vzťahy

Niektoré páry trápi nedostatok intimity, iné stereotyp či nesúlad v posteli. Existujú však aj problémy, ktoré trápia najmä ženské pohlavie. Jedným z nich je nepochybne fakt, že sa partner najradšej uspokojuje sám. Pozrime sa, aké dôvody sa skrývajú za touto skutočnosťou.

Uspokojuje sa váš partner najradšej sám? Práve to môže byť dôvodom vašich častých hádok, nadmerného stresu, hnevu či úzkosti. Takisto si kvôli nedostatku intimity môžete myslieť, že vás už partner nemiluje, podvádza alebo sa mu už nepáčite. Ak túžite po tom, aby ste sa zbavili týchto problémov a myšlienok, mali by ste vedieť, prečo sa muži zvyknú uspokojovať sami. Pozrite sa, čo sa v skutočnosti skrýva za mužským sebauspokojovaním. 

Strach z milovania 

Váš partner je celý deň v práci, po príchode domov ešte pokosí trávnik alebo narúbe drevo a po fyzickej stránke je tak po zaľahnutí do postele nesmierne vyčerpaný. V takomto prípade nemôžete očakávať, že sa s vami bude milovať. Keďže sa po fyzickej stránke necíti veľmi dobre a myslí si, že nebude schopný podať dobrý výkon, radšej vás odmietne a uspokojí sa sám. Nejde teda o vás, ale o to, že by potreboval chvíľku oddychu a prípravy na večer plný vášne. Skúste preto naňho netlačiť a počkajte, kým príde sám. 

Samé výčitky

Vyčítate partnerovi, že vás neuspokojí pri každom milovaní, že sa spolu milujete málo alebo často kritizujete jeho vzhľad? Nemôžete sa potom čudovať, že sa s vami netúži milovať. Ak nechcete, aby sa uspokojoval sám, prestaňte naňho so všetkým tlačiť a namiesto negatív ho pochváľte, poďakujte mu a prejavte viac náklonnosti. 

Málo testosterónu

Pre mužov je dôležité mať správnu hladinu testosterónu v tele. Tento hormón je totiž zodpovedný za chuť na sex. Ak ho má váš partner málo, pravdepodobne sa s vami netúži často milovať. Ak náhodou aj chuť na sex má, no vy nie ste  nablízku alebo mu stále vyčítate jeho nedostatky, radšej sa uspokojí sám. 

Vyjsť zo stereotypu

Ak sa nachádzate v dlhodobom vzťahu, je normálne, že sa s partnerom po čase začnete v posteli nudiť. V takýchto chvíľach by ste však obaja mali zabrať a snažiť sa, aby sa váš intímny život opäť dostal do rovnováhy. Ak sa tak nestane, partner vyjde z tohto stereotypu po svojom. Skúste sa preto odosobniť a pripravte si pre partnera niečo nové, dobrodružné a vášnivé. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 06:45