Prečo nás muži nepočúvajú?dreamstime
StoryEditor

Odhalené: Viete, prečo vás partner nepočúva alebo hneď zabudne na to, čo ste mu hovorili?

18.07.2024, 09:00
Vzťahy

Určite sa vám už neraz stalo, že ste partnerovi niečo hovorili, no podľa odpovede ste zistili, že vás vôbec nepočúval. Mali by ste vedieť, že nie ste jediné, ktoré zvyknú zažívať podobné situácie. Za partnerovým nevnímaním však treba hľadať odlišnosť v komunikácii oboch pohlaví. Zistite, prečo nás muži nepočúvajú.

Rozprávate, no on vás úspešne ignoruje, prikyvuje alebo vôbec nevníma. Zažili ste už podobnú situáciu? Ak áno, mali by ste vedieť, že je to normálne. Mnohé ženy sa totiž deň čo deň rozčuľujú nad tým, že ich partner nepočúva. Podľa odborníkov za to môže komunikácia, ktorá je pre obe pohlavia v niektorých prípadoch úplne odlišná. Aby ste sa prestali trápiť či si mysleli, že to partner robí naschvál, prezradíme vám, prečo to tak je. Zistite, prečo nás muži nepočúvajú. 

Zaujímajú ich priame a stručné informácie

Aj keď je každý muž iný, predsa len existujú veci, v ktorých sa mužské pohlavie správa takmer vždy rovnako. Mužská komunikácia zahŕňa najmä priame a stručné informácie bez nejakých veľkých detailov či emócii. Keďže ženy preferujú presný opak, ich partneri ich dosť často prestanú počúvať hneď po odovzdaní vecnej a základnej informácie. Nie je to však o tom, že by vás nevnímali alebo ignorovali, jednoducho, zvyšok toho, čo im poviete, pre nich nie je také dôležité. Základ vedia a to stačí. Muži však často nepočúvajú svoje partnerky aj kvôli výchove. Ak im matka v minulosti stále opakovala nejaké príkazy a rozkazy, v budúcnosti sa voči niektorým požiadavkám stanú imúnni. Takisto sa môže jednať o predošlé skúsenosti z iných vzťahov, kde im žena všetko odpustila. Keďže im to už raz vyšlo, v ďalšom vzťahu tak nie sú nútení robiť všetko tak, ako by to malo byť. Ak sa však nedokážete zmieriť s tým, že vás partner nepočúva, môžete vyskúšať toto. 

Nájdite si správnu chvíľu

Aby vás muž začal vnímať, mali by ste sa snažiť menej komunikovať s hnevom, krikom či plačom. Radšej používajte jemné slová, do ktorých vneste trochu lásky. Rovnako tak pomôže, ak si na konverzáciu vymedzíte správny čas. Ak totiž partner niečo vykonáva, odchádza do práce alebo z nej prichádza, rozhodne vás vnímať nebude. Okrem toho sa snažte vyjadrovať jasne a stručne. Ak vám niečo vadí, povedzte to na rovinu a nie okľukou. Ak vás partner nepočúvne, zopakujte mu to znovu o pár dní, no zabudnite na hnev a výčitky. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. október 2024 04:52