Pár jednoduchých pravidiel dokáže zlepšiť váš vzťah.dreamstime
StoryEditor

Uplatňujte pravidlo 80/20 aj vo vašom vzťahu. Budete vďaka tomu oveľa šťastnejší

17.07.2024, 08:00
Vzťahy

Dlhodobo udržateľné a šťastné páry presne vedia, čo je pre ich vzťah najdôležitejšie. Ak aj vy túžite po harmónii, dôležité je, aby ste vo vzťahu mali balans. O metóde 80/20 ste už iste počuli. Ženy určite v súvislosti so stravovaním. Aplikovať sa však dá aj do vzťahov.

Vyhýbajte sa extrémom, dajte priestor kompromisom a nezabúdajte pri tom sami na seba.

Čas

Venovať jeden druhému dostatok času je alfou a omegou šťastného vzťahu. No všetko s mierou. Ani jedenému z vás neprospeje, ak budete non stop spolu, rovnako, ako nie je pre vzťah dobré, ak si každý rieši voľný čas po svojom. Ideálne by bolo, keby ste 80% času trávili spoločne a 20 % každý svojimi koníčkami, s priateľmi, alebo podľa svojej vlastnej preferencie. Čas, ktorý strávite osobitne môže byť obohacujúci pre váš vzťah.

Kompromisy

Kompromisy sú vo vzťahu tiež pomerne kľúčové. A sú o vzájomnej dohode. Nie o tom, že bude jeden z dvojice stále ustupovať, a robiť všetko tak, ako chce ten druhý. Aj tu vám spomínané pravidlo môže celkom pomôcť k dosiahnutiu rovnováhy. Robte tak, aby ste nestratili vlastný názor, tvár a identitu, no snažte sa vyhovieť aj partnerovi. Len vďaka tomu bude všetko dlhodobo fungovať. Navyše, ak vaša polovička uvidí vašu snahu a že aj vy ustúpite z vašich nárokov, oveľa jednoduchšie vám to vráti.

Nedostatky

Nikto nie je dokonalý. Ani vy či váš partner. A kto chce, vždy nájde niečo, nad čím môže lamentovať, čo sa mu na jeho polovičke nebude páčiť, s čím nebude spokojný. Ideály neexistujú, no dnešná doba vás stále núti pochybovať a rozmýšľať o tom, či „susedova tráva nie je predsa len zelenšia:“ Nie je. Ak sa vám na partnerovi páči väčšina jeho vlastností a zhruba 20% tvoria nejaké nedostatky, nevenujte tomu pozornosť. Po nejakej dobe ich nájdete u každého a ani vy určite nebudete sedieť na 100% každému.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 03:16