Hádke skúste predchádzať pomocou overených rád.Dreamstime
StoryEditor

Po tomto sa už nikdy nebudete hádať. Poznáme overené tipy, ako predísť každej hádke

11.07.2024, 08:00
Vzťahy

Hádky sa vyskytnú aj v dokonale fungujúcich vzťahoch, to nemôžeme poprieť. Bez nich by asi zdravý vzťah fungovať nemohol. Avšak, ak ich zažívajte v nadmernej miere, o spokojnosti už pravdepodobne nemôžeme hovoriť. Nezúfajte, na veciach sa vždy dá pracovať, stačí len trochu chcieť. Existuje niekoľko overených rád a postupov, vďaka ktorým sa vám podarí predísť akejkoľvek hádke. Keď už medzi vami vzniká nedorozumenie, stále z neho nemusí vzniknúť pohroma. Stačí sa iba upokojiť a situáciu riešiť s maximálnou rozvahou.

Hovorí sa, že k zdravému partnerstvu výmeny názorov jednoducho patria. Formujeme si nimi spôsob vzájomnej komunikácie či názory, ktoré sú pre naše fungovanie dôležité. Čo však k životu nepatrí sú každodenné hádky. Jediné, čo nám môžu priniesť je obrovské vyčerpanie či strata energie. A to naozaj nechceme. V momente, keď začnete cítiť, že k nej smerujete, zbystrite. Spomeňte si na niekoľko efektívnych rád a možno sa vám podarí situáciu zachrániť a vyčarovať z nej dokonca príjemný rozhovor!

Buďte za nesúhlas vďačné

Prvá rada sa vám možno zo začiatku nebude pozdávať, avšak je veľmi dôležitá. Skúste byť vďačné za to, že niekto s vami nesúhlasí. Je možné, že vám v komunikácii uniklo niečo, čo ste si vôbec neuvedomili. Ak vám to druhá osoba predostrie ešte dnes, v budúcnosti sa tejto chyby vyvarujete. A budete tak oveľa spokojnejšie. Niekedy si priznať, že nemáme pravdu, alebo že sme konali nesprávne, môže byť pre nás skutočne prínosné.

Pozor na temperament

Ďalším cenným pravidlom je to, aby ste sa pokúsili ovládnuť svoj temperament. Nie vždy je to jednoduché, pretože my ženy sme jednoducho také. Zväčša potrebujeme dostať uznanie a prejaviť sto percent energie, ktorá sa v nás skrýva. Nie nadarmo sa predsa hovorí, že sila osobnosti sa posudzuje podľa toho, do akej miery dokážeme ovládnuť svoj hnev. Držte sa pravidla, že lepšie sa komunikuje s čistou hlavou. Doprajte si čas na vydýchanie a upokojte sa. S chladnou mysľou toho vyriešite oveľa viac.

Nájdite zhodu

Nezameriavajte sa iba na to, v čom spolu nesúhlasíte. Pokúste sa o presný opak. Vyzdvihnite body, v ktorých ste rovnakí a dokonale sa zhodujete. Ujasnite si, v čom máte rovnaký názor a na čom musíte ešte zapracovať. Aj keď zo začiatku máte možno pocit, že nijaká zhoda medzi vami neexistuje, mýlite sa. Ak sa posnažíte, nejakú by ste určite našli. Práve toto môže byť kľúčom k tomu, ako predísť hádke a nedorozumenia vyriešiť na priateľskej úrovni.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. september 2024 05:57