Hádke skúste predchádzať pomocou overených rád.Dreamstime
StoryEditor

Po tomto sa už nikdy nebudete hádať. Poznáme overené tipy, ako predísť každej hádke

11.07.2024, 08:00
Vzťahy

Hádky sa vyskytnú aj v dokonale fungujúcich vzťahoch, to nemôžeme poprieť. Bez nich by asi zdravý vzťah fungovať nemohol. Avšak, ak ich zažívajte v nadmernej miere, o spokojnosti už pravdepodobne nemôžeme hovoriť. Nezúfajte, na veciach sa vždy dá pracovať, stačí len trochu chcieť. Existuje niekoľko overených rád a postupov, vďaka ktorým sa vám podarí predísť akejkoľvek hádke. Keď už medzi vami vzniká nedorozumenie, stále z neho nemusí vzniknúť pohroma. Stačí sa iba upokojiť a situáciu riešiť s maximálnou rozvahou.

Jednoducho skúste počúvať

Toto možno počúvate dookola, avšak nikdy to nie je na škodu počuť ešte raz. Počúvajte! Jednoducho sa stíšte a otvorte sa iba slovám, ktoré hovorí osoba oproti vám. Nebude vás to stáť veľa a druhému tak dáte znamenie, že vám na ňom záleží. Bude mať taktiež pocit, že jeho prejav má konečne zmysel. Keď začnete skutočne a plnohodnotne počúvať niektoré situácie možno pochopíte úplne jednoducho. Bez zbytočných konfliktov a hádok.

ANKETA
Snažíte sa zväčša predísť hádkam?

Navrhnite riešenia

Nie všetko musí skončiť podľa vašich predstáv. Ak vidíte, že váš partner nie je s aktuálnym riešením spokojný, navrhnite mu iné. Buďte snaživá a poskytujte proti možnosti. Znie to komplikovane, ale je to celkom prosté. Ak sa mu nepáči aktuálne riešenie, prídete s druhým. A ak ani to nie je dobré,  nevzdávajte sa. Navrhnite ďalšie a potom ďalšie.  A ak ste s tou pravou osobou, s riešeniami príde aj opačná strana. A tadá. Predišli ste hádke a môžete si spokojne nažívať ďalej.

Univerzálny spôsob na to, ako vyriešiť partnerské konflikty pravdepodobne neexistuje. Ak však budete na sebe pracovať a držať sa týchto pravidiel, zabodujete. Alebo v opačnom prípade: ak nebudete úspešné, budete mať zo seba aspoň lepší pocit. Môžete si totižto byť vedomá toho, že ste pre vás oboch urobili maximum.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 09:28