Čo robíte po vášnivom milovaní?dreamstime
StoryEditor

Čo robíte s partnerom hneď PO TOM? Prvé minúty po milovaní dokážu totiž mnohé ovplyvniť

04.07.2024, 09:00
Vzťahy

Či už je vaše milovanie rýchle a intenzívne alebo naopak pomalé a vášnivé, po jeho skončení by ste sa mali vyvarovať niekoľkým činnostiam, ktoré môžu ovplyvniť váš vzťah. Pozrite sa, ako by mali vyzerať prvé minúty po milovaní.

Čo robíte vy alebo váš partner, keď ukončíte milovanie? Možno ste si to nikdy neuvedomili, no ak robíte niektorú z nižšie spomínaných činností, predošlá snaha bola takmer zbytočná. Takisto nimi môžete narušiť puto s partnerom alebo začať trpieť úzkosťami či nedostatkom sebavedomia. Aby ste sa vo vzťahu cítili spokojne, dajte si veľký pozor na prvé minúty po sexe. Sú totiž veľmi dôležité. 

Nevinné zdriemnutie

Mnoho mužov po sexe zaspí. Dôvodom je najmä fakt, že látky, ktoré sa v ich tele uvoľnia po vyvrcholení, spôsobia ospalosť. Aj keď sa vášmu partnerovi drieme akokoľvek veľmi, nemal by hneď zaľahnúť. Ženy totiž po milovaní pociťujú úplný opak. Po vášnivom spojení má takmer každá z vás chuť na objatie, bozky alebo láskanie. Ak však nič z toho nedostanete, môžete sa cítiť odcudzene, osamele a nespokojne.  

Kontrola stavu sociálnych sietí

Ak po sexe berie jeden z vás do ruky telefón, robíte chybu. Váš partner sa možno chcel ešte objímať a vy naopak pokračovať v intímnom spojení. Ak napríklad máte problém s dosahovaním orgazmu, po milovaní očakávate od partnera, že vaše vyvrcholenie dokončí alebo vám naopak aspoň slovami poskytne útechu a oporu. To, že si po prvých minútach po sexe začne prehliadať sociálne siete, to zbytočne naruší dobré pocity z milovania a spôsobí nemalé konflikty.

Uponáhľaná doba

Je normálne, že po sexe chcete dokončiť činnosť, ktorú ste začali robiť, ponáhľate sa do práce alebo nachystať deti do školy. Ak sa však ponáhľať z postele budete po každom milovaní, váš sex sa stane stereotypom, ktorý nemá hlbšiu myšlienku. Takisto sa vám nezlepší ani nálada, neposilníte si s partnerom puto ani nevyriešite nezhody. Skúste preto po sexe zabudnúť na všetko naokolo a objímte sa, bozkávajte sa, hľaďte alebo sa spolu rozprávajte. Uvidíte, že stačí len pár minút a sex naberie omnoho väčší zmysel.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. júl 2024 14:02