Pripravte sa na hŕbu darčekov a nečakaných prekvapení. No kto by odolal?dreamstime
StoryEditor

Love bombing: Láska ako z romantického filmu, alebo hororu?

18.06.2024, 08:00
Vzťahy

Vzťahy bývajú častokrát nevyspytateľné a to, čo sa na začiatku javí ako dokonalá love story, môže byť už o pár mesiacov horor, ktorý nechce nikto zažiť. Taktika love bombingu má jasný cieľ. Váš partner vás zahrnie láskou a pozornosťou, o ktorej ste možno ani nesnívali. No následne príde obrat. A ten vo vzťahu urobí škrt, s ktorým ste nerátali ani v najhorších snoch.

Obrat, ktorý nečakáte

Postupne však zrejme veľmi rýchlo prídete na to, že aj tá snaha byť s vami v neustálom kontakte je v podstate len spôsob, ako vás mať pod kontrolou. Citové vydieranie nie je v tomto prípade žiadnym výnimočným prejavom. Manipulátor svoje, ale aj vaše city využije vo svoj prospech vždy, keď to bude potrebovať. Chcete dať prednosť kinu s kamarátkami pred ním? Už teraz má pripravené frázy, vďaka ktorým dobrovoľne zrušíte svoj dohodnutý program a budete radšej v jeho prítomnosti. A nabudúce si plán bez neho ani neurobíte.

Jasná stopka

Kým budete v ošiali zamilovanosti, zrejme bude pre vás veľmi ťažké vystúpiť z tohto rozbehnutého kolotoča. No akonáhle si zložíte ružové okuliare a zistíte, že v takomto vzťahu nemôže slobodne dýchať a strácate sama seba, bude to začiatok konca. Možno vám pomôže otvorený a úprimný rozhovor s partnerom a nastavenie si pravidiel. No je to len veľmi malá šanca. Narcis je zvyknutý na to, že smer ako aj pravidlá určuje on a väčšinou akúkoľvek dohodu zamietne. Alebo možno prejaví vôľu, ale za tou časom čakajte postranné úmysly.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. september 2024 01:52