Jar mnohí berú ako príležitosť na nové začiatky.dreamstime
StoryEditor

Rozchody na jar stúpajú. Prečo je to tak?

06.06.2024, 08:00
Vzťahy

Štatistiky ukazujú, že takmer 50% manželstiev končí rozchodom. Nie je to žiadna novinka, ale fakt, ktorý pretrváva už niekoľko rokov. Ak však máte pocit, že najmä počas jari sa s rozchodmi a rozvodmi akoby vrece roztrhlo, máte pravdu. Ani stabilné páry toto obdobie mnohokrát neustoja. Môže za to príroda, ale aj doba, v ktorej žijete.

Dnes viac ako inokedy dvojice prestávajú na vzťahoch pracovať. Hľadajú rôzne skratky a ak nefunguje všetko podľa ich predstáv, vzťah ukončia.

Samé nástrahy

Generácia vašich rodičov rozhodne nemala toľko príležitosti na neveru, ako máte dnes vy. A ani zo vzťahov neodchádzali pri prvom probléme. Rozvádzali sa len vo výnimočných a krajných prípadoch a to nie len kvôli morálnym hodnotám, ale aj existenčnému zabezpečeniu. Aj v tomto doba pokročila, ľudia sú oveľa viac sebestační. Práve preto nemajú problém vzťah ukončiť.

Prečo práve jar

Práve jar je symbolom akéhosi nového začiatku. Je to tak v prírode a aj ľudia majú počas jari oveľa väčšiu chuť niečo meniť, či začínať niečo nové. Na nefunkčných vzťahoch sa im nechce pracovať a oveľa radšej energiu vložia do vzťahu nového, než do „opravy“ toho starého. Jar je skutočne vnímaná ako najideálnejšie obdobie na zmenu. Cítite sa životaschopní a po dlhej zime máte opäť chuť žiť. Naplno. Okrem toho jar a leto so sebou prinášajú aj oveľa viac príležitostí na neveru či spoznávanie nových ľudí. Častejšie vychádzky von, stretnutia s kamarátmi, popíjanie...to všetko do seba zapadá a vytvára príležitosti nielen na neveru.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. jún 2024 18:29