V akom veku ľudia podvádzajú najčastejšie?dreamstime
StoryEditor

20, 30, 40 viac? Zistite, v akom veku bývajú ľudia najviac neverní

23.05.2024, 13:00
Vzťahy

Aj keď mnohé výskumy ukázali, že neverní bývajú najčastejšie muži, podľa iných výskumov to je v skutočnosti trochu inak. Všetko totiž závisí od veku. Ak túžite zistiť, v akom veku je vaša polovička najviac náchylnejšia na neveru, rozhodne čítajte ďalej.

Nikto netúži byť podvedený a aj keď patrí nevera k jedným z hlavných príčin rozchodov, len málokto jej dokáže zabrániť skôr, ako sa niečo naozaj stane. Ak nechcete, aby sa nevera objavila vo vašom vzťahu, mali by ste po celý čas dbať na otvorenosť, úprimnú komunikáciu a nezanedbávať partnera ani v intímnej oblasti. Nevere však môžete zabrániť aj vďaka tomu, že budete poznať vek, v ktorom bývajú ľudia najviac náchylní na podvádzanie.

Chýbajúce pocity zamilovanosti

Ak ste s partnerom už dlhšie, rozhodne viete, aké je občas ťažké prebudiť stratené pocity zamilovanosti. Niektoré páry sa dokonca v takýchto chvíľach uchýlia k nevere. Deje sa to najčastejšie vo veku od 27 do 29 rokov, kedy si možno začínate zakladať rodinu, kupujete si dom alebo sa vydávate. K podvádzaniu majú partneri v tomto veku sklon predovšetkým kvôli nedostatku spoločného času, intimity alebo málo pozornosti.

Prvoradá je kariéra

K nevere majú sklon aj ľudia vo veku 35 až 39 rokov. Najčastejšie sa jedná o mužov, ktorí sa v danom veku snažia zamerať viac na kariéru a úspech než na rodinu. Práve z tohto dôvodu tak zvyknú hľadať len krátkodobé potešenie, pri ktorom môžu aspoň na chvíľku prestať myslieť a povinnosti.

Pocit znudenia či menopauza

Podvádzať zvyknú často aj ľudia, ktorí majú okolo 49 rokov. Nejedná sa však len o mužov, ale aj ženy. Podľa odborníkov sa za neverou v tomto veku zvykne skrývať kríza stredného veku alebo menopauza, no vylúčený nie je ani nedostatok dotykov, pocit znudenia či zlá komunikácia.

Čím vyššie, tým horšie

Najhoršie sú na tom ľudia, ktorí majú za sebou šesťdesiat rokov života. Nevera je v tomto veku častá najmä preto, že páry túžia po zmene, po mladosti alebo len oživení stereotypu. S blížiacou sa sedemdesiatkou však tieto pocity pominú a vzťah sa ustáli.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. jún 2024 11:25