Pre sapiosexuálov je na prvom mieste inteligencia ich partnerov.dreamstime
StoryEditor

Sapiosexuáli: Ľudí s touto „orientáciou“ stále pribúda...

14.04.2024, 14:00
Vzťahy

Sapiosexualita je pojem, s ktorým ste sa možno ešte nestretli, alebo len veľmi ojedinele, no budete ho počuť čím ďalej častejšie. Ľudí, ktorí sú takto orientovaní totiž pribúda. Týka sa to tak žien ako aj mužov a nezáleží pri tom ani na ich orientácii.

Za sapiosexuálov sú označovaní ľudia, ktorí pri výbere partnera neprihliadajú na jeho výzor, ale podstatná je pre nich inteligencia.

 

Inteligencia v hlavnej úlohe

Anonymné dotazníky dovoľujú ľuďom viac sa otvoriť a byť pri svojich odpovediach úprimní. Nikto ich za ich preferencie či názory nebude kritizovať a vedci si vďaka tomu vedia utvoriť mnohokrát detailný obraz o niektorých situáciách. Tentokrát si jedna z austrálskych univerzít posvietila na ľudí vo veku od 18 do 35 rokov a viac než 400 dobrovoľníkov, medzi ktorými boli obe pohlavia odpovedali na otázky ohľadom ich vzťahov a tiež toho, čo zohráva dôležitú úlohu pri výbere partnera. Kým v minulosti bolo pre mladých ľudí dôležité finančné zabezpečenie či výzor, dnes ťahá za dlhší koniec inteligencia. Pre túto generáciu je oveľa dôležitejšie to, čo má ich budúci partner v hlave než na účte či pekná tvar a vyšportované telo.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:09