Na tieto hádky si vo vzťahu dajte pozor.dreamstime
StoryEditor

Nie je hádka ako hádka: Tieto typy hádok pomaly ničia váš vzťah s partnerom

26.01.2024, 09:00
Vzťahy

Hádky k partnerskému vzťahu jednoducho patria. Pokiaľ totiž viete, ako pri nich postupovať, pre budúcnosť vzťahu môžu byť prospešné. Naopak by ste si mali uvedomiť, že existuje niekoľko typov hádok, ktoré dokážu vzťah zničiť. Pozrite sa, aké konflikty spôsobujú zbytočné problémy.

Ak ste spolu s partnerom už naozaj dlho, mali by ste vedieť, že je normálne, ak sa občas pohádate. Veď predsa, keby ste sa nehádali, zbytočne by ste potláčali emócie či názor a nedokázali by ste sa prispôsobiť partnerovi. Pozor by ste si však mali dať na niekoľko typov hádok, ktoré pre vzťah môžu byť veľmi nebezpečné. Pozrite sa, čo môže zničiť vaše puto.

Odlišný názor

Medzi najčastejšie typy hádok, ktoré dokážu zničiť vzťah, patria názorové konflikty. Ak ste sa s partnerom nezhodli na tom, akú farbu izby vyberiete vášmu dieťaťu alebo kde budete tráviť dovolenku. Síce je v poriadku, ak máte odlišný názor na vec, no dôležité je, aby ste si na konci konfliktu mohli povedať, že ste urobili kompromis a zhodli sa na jednom názore. Bohužiaľ, mnohé páry sa len prekrikujú, aby prebili názor toho druhého s tým, že nechcú ustúpiť a nájsť riešenie. Takýmto spôsobom si však zbytočne ničia vzťah.

Nedorozumenie z domýšľania

Stáva sa vám, že partnerovi niečo hovoríte, no on nereaguje a vy to beriete ako nezáujem, nesúhlas či odmietnutie? V tom prípade si musíte uvedomiť, že partnera len možno bolí hlava, má veľa starostí alebo ho trápi nejaký iný problém. Ak si však vy začnete domýšľať a vytvárať príbehy v hlave, úplne zabudnete na realitu. Radšej sa preto partnera rovno opýtajte, čo sa deje, prečo nemá náladu sa s vami rozprávať a radšej problém vyriešte inokedy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 08:50