Na tieto hádky si vo vzťahu dajte pozor.dreamstime
StoryEditor

Nie je hádka ako hádka: Tieto typy hádok pomaly ničia váš vzťah s partnerom

26.01.2024, 09:00
Vzťahy

Hádky k partnerskému vzťahu jednoducho patria. Pokiaľ totiž viete, ako pri nich postupovať, pre budúcnosť vzťahu môžu byť prospešné. Naopak by ste si mali uvedomiť, že existuje niekoľko typov hádok, ktoré dokážu vzťah zničiť. Pozrite sa, aké konflikty spôsobujú zbytočné problémy.

Ticho

Najhorší typ hádky, ktorý dokáže zničiť vzťah, je nepochybne ticho. Ak s partnerom nesúhlasíte, nie ste spokojné alebo nahnevané, zostanete ticho, aby ste dali najavo, že sa vám téma konverzácie nepáčila. Robíte však veľkú chybu. Ticho totiž problém nikdy nevyrieši, ale zbytočne ho zhorší.

Konflikty pre malichernosti

Hádate sa s partnerom o všetkom a pritom o ničom? Takýto typ konfliktu väčšinou vzniká vtedy, keď vám na partnerovi vadí nejaká malichernosť, ako je napríklad ponožka na zemi, zdvihnutá záchodová doska či špinavý riad. Keď si poviete, čo máte na srdce, po chvíli netušíte, prečo ste sa vlastne pohádali. Ide totiž však len o to, že spolu nedokážete komunikovať a neustále sa predbiehate, kto spraví viac, kto má pravdu a kto sa mýli. Dajte si na to pozor, pretože sa už nikdy hádať neprestanete alebo si budete neverní.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 19:18