Ak potrebuje mať váš partner kontrolu nad všetkým čo robíte, zbystrite pozornosť.dreamstime
StoryEditor

Zbystrite pozornosť! Po vašom boku je chorobný žiarlivec, prezradí ho takéto správanie...

21.01.2024, 14:00
Vzťahy

Kto nežiarli nemiluje? Nuž, ak sa stretávate od svojho partnera s týmto tvrdením, radšej hneď spozorniete. Ak je totiž žiarlivosť prejavom jeho lásky, tak to zaváňa poriadnym problémom. Chorobná žiarlivosť býva často dôvodom konca vzťahu. No to, čím si partner žiarlivca musí vo vzťahu prejsť býva často hotové peklo.

Niektoré signály vám dajú jasne najavo, že žiarlivosť vašej polovičky je za hranica normálu. Nenechajte to zájsť príliš ďaleko a vráťte sa radšej z kratšej cesty. Skôr, než bude neskoro.

Kontrola

Chorobný žiarlivec potrebuje mať všetko pod kontrolou. Počnúc vašim kalendárom a tým, čo robíte vo chvíľach keď spolu nie ste, cez to s kým sa stretávate, až po to, ako vyzeráte. Vrchol je, keď zistíte, že vám kontroluje telefón či inú súkromnú komunikáciu. Nenechajte sa oklamať a nemýľte si záujem s kontrolou. Žiarlivci bývajú často veľmi dobrí manipulátori a presne vedia, čo na vás platí. Ak vám tvrdia, že chcú o vás všetko podrobne vedieť len preto, že vás milujú a majú o vás úprimný záujem, nemusíte im to hneď celé zhltnúť aj s navijakom. Buďte opatrní a zapnite všetko kontrolky. A popritom si zložte ružové okuliare.

Patríš mne

Ďalším signálom, že nie je všetko v poriadku je, ak sa váš partner správa majetnícky. Nárokuje si na vás, na váš čas, na vašu pozornosť. Neznesie, ak pred ním dáte prednosť niekomu inému. Racionálne vysvetľovanie, že ste spolu takmer každý deň a vašu kamarátku ste nevideli už celé týždne u neho určite neobstojí. Nič výnimočné nie je ani citové vydieranie. Alebo príde zrazu s geniálnym nápadom, ktorý bude neodolateľný. Jednoducho, bude vám chcieť silou mocou ponúknuť atraktívnejší program.

Bude to takto

Človek, ktorý žiarli vám bude dávať absurdné pravidlá. Kedy a kam môžete chodiť a samozrejme s kým. Bude očierňovať vašich priateľov a poukazovať na všetky ich negatívne vlastnosti. Samozrejme pod zámienkou, aby vás chránil. Výstražné znamenie je určite aj to, ak je až príliš aktívny na vašich sociálnych sieťach. Ak vám necháva verejné odkazy, či komentuje každý váš príspevok.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 06:16