Ak s ním budete manipulovať, nebude to fungovať.dreamstime
StoryEditor

Tri veci, ktorými muža od seba sto percentne odoženiete

15.12.2023, 14:00
Vzťahy

Partnerské vzťahy sú niekedy komplikovanejšie, než by ste si priali. Chce to veľa práce z oboch strán a v neposlednom rade aj tolerancie. A v neposlednom rade rešpektu. Voči tomu druhému aj voči jeho potrebám. Najmä muži nedokážu akceptovať, ak pomyselné hranice neustále prekračujete.

Či vás už spája manželský sľub, alebo nie, mali by ste svojmu partnerovi dopriať aj slobodu a voľnosť, ktorú potrebuje. Inak o neho môžete prísť.

Bez kontroly

Jednou z vecí, ktoré muži na ženách neznášajú, je určite pocit, že potrebujú mať všetko pod kontrolou. Aj ich. Chcú vedieť o každom ich kroku, o každej myšlienke, o všetkom čo robia. Nemeňte si prirodzený záujem s kontrolovaním. Ak to navyše okoreníte žiarlivostnými scénami či manipulovaním, len prilievate olej do ohňa. Takémuto správaniu sa naozaj radšej vyhnite. Pokiaľ partner vašu dôveru nikdy nesklamal, vážte si to a nevymýšľajte scenáre a problémy tam, kde nie sú.

Manipulovanie

Ďalším momentom, kedy mužom dochádza trpezlivosť je, keď nimi ich partnerky manipulujú. Ženy to už raz tak majú, že si vysnívajú svojho princa na bielom koni a tejto predstavy sa často držia zubami nechtami. Ak ich partner týmto predstavám nezodpovedá, snažia sa o to, aby sa k nim aspoň priblížil. Samozrejme čo najviac. Pretvárajú si ho na svoj obraz. Vôbec to však neznamená, že by ho nemali rady takého aký je. Len majú pocit, že takto to jednoducho bude lepšie. Nuž...

Nedocenenie

Treťou, nemenej dôležitou vecou je, ak sa cítia vo vzťahu nedocenení. Muži jednoducho milujú pochvalu a uznanie. A že ich aj veľakrát je za čo chváliť! Doprajte im to. Ak im naopak namiesto pekných slov venujete len spŕšku výčitiek, alebo v nich neustále vzbudzujete pocit viny za všetko, môže sa stať, že si pre pekné slovo odskočí niekam, kde nájde viac pochopenia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 10:23