Priniesol síce kvetinu, ale na začiatku to bola katastrofa.dreamstime
StoryEditor

RANDE s pánom NUDNÝM: Tempo mal mizerné, zato hovoril bez prestania. Dopadlo to všetko inak!

17.10.2023, 10:14
Vzťahy

Na prvú schôdzku ide človek nabudený a plný energie. Niekedy je však ťažké si ju udržať. Ale čo keď sa, tak veľmi snaží? Môže to dopadnúť aj dobre? 27-ročná Lenka nám povedala svoj príbeh, ako skoro ušla z katastrofálneho rande. Na záver sa jej stretnutie zvrtlo.

Poposedávala som netrpezlivo na lavici pri stole a čakala na niekoho, kto bude držať modrú ružu. A potom prišiel. Chlapec s modrou kvetinou v ruke. Zamávala som naňho a on sa vydal ku mne. „Ahoj, ja som Lukáš,“ predstavil sa a podal mi ruku. Hovoril ako spomalený film. „Ja som Lenka,“ odpovedala som rovnakou rýchlosťou. „Áno, tu máš tú kvetinu. A kávu,“ podal mi kapučíno v tégliku a posadil sa. „Tak…ako sa máš?“ spýtal sa. „Som trochu nervózna. Inak dobre," odvetila som.

Iba o sebe

A ty?“ slušne som mu otázku vrátila, ale odpovede som sa nedočkala. Lukáš sa pustil do rozprávania o svojej práci. Bol realitný

maklér, od ktorého by som čakala viac životnej energie. Lenže on hovoril pomaly, nudne, monotónne... Kývala som hlavou a kývala, za chvíľku som už nevnímala, čo mi hovorí. Tempo mal síce mizerné, ale zato hovoril stále, bez prestávky.

Uspávač hadov

Podoprela som si hlavu a robila, že Lukáša počúvam. Onedlho nato som cítila, ako mi padajú viečka a chce sa mi spať. Nemohla som to vydržať... „Bum,“ ozvala sa rana. Prevrhla som téglik, viečko spadlo a káva sa rozliala, pretože ma zradila ruka pod bradou. „Čo je? Nehovor mi, že si zaspala!“ reagoval Lukáš nezvyčajne rýchlo. „Prepáč, je mi to trápne, ale toto nepôjde,“ začala som mu vysvetľovať svoj pohľad na vec a pritom som vreckovkou roztržito upratovala kapučínový bazén, ktorý sa mi podarilo vyliať na stole.

Nechápal

„Čo nepôjde?“ spýtal sa. „Ty hovoríš a hovoríš, zatiaľ čo ja za celú dobu povedala možno dve vety. Prepáč, možno hovoríš zaujímavé veci, ale tak monotónne, že som zrejme naozaj zaklimbala,“ priznala som hneď.

„Ale ja…,“ snažil sa Lukáš zase niečo povedať, lenže tentoraz som ho nenechala.

„Nie, to je dobré, už prosím nič nehovor,“ požiadala som ho zbytočne príkre, poďakovala za kávu a zdvihla sa. Lukáš sa ma snažil zastaviť, ale ja som sa nedala. „Veľa šťastia v živote. A zrýchli trochu tempo. Asi tuším prečo si veľké zviera v realitách. Všetkých upíš a tým ich zmanipuluješ na predaj alebo k nákupu nehnuteľnosti, však?“ neodpustila som si neomalený vtip a vybehla zo záhradky pri kaviarni k svojmu autu. Ale, zastavil ma!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:25