Cesta k vytúženému bábätku je niekedy zdĺhavá.dreamstime
StoryEditor

Snažíte sa o bábätko? Pozrite sa, akú úlohu zohráva poloha v akej máte sex

01.10.2023, 14:00
Vzťahy

Dnes je skôr raritou, než samozrejmosťou, že sa párom túžiacim po bábätku podarí počať hneď na prvý, či druhýkrát. Práve naopak. Doba neustáleho pokúšania sa otehotnieť sa predlžuje a trpezlivosť je to, čím by páry mali v tomto prípade disponovať čo najviac.

Nedávne prieskumy odhalili, koľkokrát páry museli mať sex pred tým, než na tehotenskom teste uvideli konečne dve čiarky.

Pod tlakom

V prvom rade je nevyhnutné podotknúť, že mnoho párov sa po istom období, kedy je ich snaženie neúspešné, cítia byť pod tlakom. Akonáhle sa počať nepodarí prvý, druhý, či tretíkrát, prichádzajú na rad otázniky, či je všetko v poriadku. Začnú ešte oveľa viac „tlačiť na pílu“, čo je mnohokrát kontraproduktívne. Stres je to posledné, čo vám počas tohto obdobia prospeje. Ste tiež na omyle ak si myslíte, že by ste mali mať sex neustále, aj niekoľkokrát za deň.

Je poloha dôležitá?

Páry, ktoré sa snažia o svoje potomstvo väčšinou preferujú misionársku polohu či polohu odzadu.  To, čo je však dôležitejšie než samotná poloha je to, ako často budete mať sex. Aby aj spermie boli v dostatočnej kondícii, pokojne môžete mať sex aj každý druhý či tretí deň. Mať sex každý deň z tohto hľadiska neprináša väčšinou žiadne benefity. Teda, pokiaľ si ho stále dokážete užiť, neodopierajte si ho, no spermie vášho partnera určite nebudú také výkonné, ako by ste potrebovali.

image

Počas dní ovulácie majte sex každý deň.

pexels

Buďte v strehu

Intenzívnejší sex sa snažte mať predovšetkým v období ovulácie. Práve vtedy sa sexuálnym radovánkam oddávajte čo najintenzívnejšie, aby sa čo najviac spermii dokázalo priblížiť k svojmu cieľu, vajíčku. Práve počas ovulácie máte najvyššiu šancu otehotnieť. No rovnako aj pár dní pred ňou, keďže spermie dokážu prežiť vo vašom tele aj niekoľko dní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 04:04