Pri online zoznamovaní si dajte pozor na wokefishing.dreamstime
StoryEditor

Pri online randení si dajte pozor na wokefishing: Tento nový trend môže mať hrozivé následky

20.09.2023, 17:00
Vzťahy

Snažíte sa nájsť lásku svojich snov na internete? Pozor si dajte najmä na podvodníkov, ktorých je na zoznamkách viac než dosť. Najnovším trendom v randení na sociálnych sieťach je wokefishing, ktorý môže vo veľkom ovplyvniť váš život. Aby ste sa mu vyvarovali, pripravili sme si pre vás zopár tipov na to, ako spoznať wokefishera.

Kedysi sa ľudia mohli zoznámiť len na nejakej párty, v obchode či posedení s priateľmi. V súčasnosti si však vysnívaného partnera môžete nájsť takmer kdekoľvek a kedykoľvek. Najčastejšie sa dnes páry zoznamujú na sociálnych sieťach a všemožných zoznamkách, ktoré môžu na jednej strane uľahčiť proces randenia, no na druhej vám zo života urobiť peklo. Reč je o najnovšom trende v zoznamovaní, ktorý sa nazýva wokefishing. Je to druh podvodu či manipulácie, s ktorým by sa rozhodne nechcela stretnúť ani jedna z vás. Pozrite sa, v čom spočíva. 

Vie o vás všetko

Pri wokefishingu sa na vás muž bude snažiť zapôsobiť pomocou rovnakých názorov či pohľadov na život. Vďaka tomu vás tak môže ľahšie dostať do postele alebo s vami vytvoriť romantický vzťah. Bohužiaľ, v skutočnosti môže byť úplne niekým iným. Ak ste si teda začali písať s niekým, komu sa páčia rovnaké veci, má podobné záľuby alebo dokonca názory, dajte si veľký pozor. Je totiž dosť možné, že ste natrafili na wokefishera, ktorý využil silu internetu a zistil si o vás všetky informácie ešte skôr, ako si s vami začal písať.

Odhaľte ho čo najskôr

Predovšetkým je dôležité, aby ste takéhoto klamára a manipulátora odhalili čo najskôr, pretože sa môžete stať obeťou, ktorá sa v konečnom dôsledku bude cítiť sexuálne zneužitá, oklamaná a podvedená. Okrem toho môže mať wokefishing aj o čosi horšie následky, napríklad v podobe depresie či samovražedných sklonov. Aby ste sa im vyhli, máme pre vás zopár tipov, vďaka ktorým sa do vás nebude snažiť zamilovať žiadny podvodník.

Nemusíte sa stať obeťou

Aby ste si na online zoznamke našli seriózneho partnera, ktorý to s vami myslí naozaj vážne a neklame vás, mali by ste byť veľmi obozretné. Snažte sa neveriť všetkému, čo vám nový objav narozpráva a nenechať sa veľmi rýchlo zlákať na sladké reči. Rovnako tak vám pomôže, ak si do profilu na sociálnej sieti vložíte len také informácie, v ktorých o sebe neprezrádzate všetko. Aby ste prekabátili každého podvodníka, klaďte otázky najmä vy, vďaka čomu samy zistíte, či si s daným človekom rozumiete naozaj alebo len na oko.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 19:40