Pozrite sa, za aký čas dokáže žena dosiahnuť orgazmus.dreamstime
StoryEditor

Nepotrebujete veľa, ale ani málo času: Neuveríte, za koľko dokážu ženy dosiahnuť orgazmus

16.09.2023, 09:00
Vzťahy

Síce ženský orgazmus nie je preskúmaný odborníkmi tak, ako ten mužský, vieme o ňom viac než dosť. Okrem toho, ako ho môžete dosiahnuť či ako vzniká, sa výskumníci zamerali aj na jeho dĺžku. Pozrite sa, za ako dlho je žena schopná vyvrcholiť.

Každá z vás prežíva orgazmus inak. Zatiaľ, čo niektoré pri ňom pociťujú pulzovanie, kŕče alebo chvenie, iné naopak teplo, ktoré sa z podbruška šíri do celého tela. Patríte k ženám, ktoré ho nedokážu dosiahnuť len tak jednoducho? Aby ste si aj vy mohli užiť tento ohromujúci pocit, pripravili sme si pre vás zopár tipov, ktoré vám pomôžu rýchlejšie vyvrcholiť.

Dosiahnuť orgazmus nie je ľahké pre každú z vás

Ak túžite dosiahnuť orgazmus, v prvom rade by ste sa mali snažiť vypnúť. Zabudnite na povinnosti a užite si intímnu chvíľu naplno. Pri sexe nestresujte a nebuďte pod tlakom z toho, či sa vám podarí alebo nepodarí vyvrcholiť. Rovnako tak sa nebojte s partnerom porozprávať o svojich túžbach alebo začnite používať sexuálne pomôcky na intenzívnejšiu stimuláciu. Ak to nepôjde ani tak, vyskúšať môžete tréning panvového dna, ktorý spevní svaly v tejto časti tela a zvýši pôžitok z rozkoše. Síce neexistuje presný čas, za koľko dokážete dosiahnuť orgazmus, no podľa odborníkov sa to trvá približne toľkoto minút.

Ach, ten orgazmus

Je úplne normálne, ak sa vám pri každom sexe nepodarí dosiahnuť orgazmus, no môže to byť aj z toho dôvodu, že sa nesnažíte dostať k vrcholu dostatočne dlho. Totiž podľa odborníkov trvá bežnej žene zhruba od 6 do 20 minút, kým dosiahne orgazmus. V priemere to teda vychádza na 14 minút. Práve z tohto dôvodu by ste sa pri sexe nemali vzdávať, ale naopak vydržať a snažiť sa intímne partie stimulovať o čosi dlhšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:08