Vyplačte sa.pexels
StoryEditor

Nevera nemusí znamenať vždy koniec vzťahu. Bude to síce ťažké, no vďaka druhej šanci vzťah môže prežiť

30.08.2023, 08:00
Vzťahy

Nevera skutočne nemusí stáť vždy za rozpadom vášho vzťahu. Niektorí ľudia, ktorých sa nevera priamo dotkla dokonca tvrdia, že práve vďaka nej sa ich vzťah zlepšil a nabral úplne iný smer. Stačí chcieť, nevracať sa do minulosti a v neposlednom rade si vážiť dôveru, ktorú vám partner aj napriek zrade opäť prejaví.

Bude to zrejme dlhá cesta, no ak obaja cítite, že je na čom pracovať, mali by ste si dať druhú šancu.

Nevracať sa do minulosti

Ak sa rozhodnete partnerovi jeho „úlet“ odpustiť, je pre vás, aj váš vzťah dôležité, aby ste za týmto obdobím urobili hrubú čiaru. Len tak sa budete vedieť pohnúť z miesta. Ak máte nejaké otázky, na ktoré chcete vedieť odpovede, opýtajte sa. No nie o mesiac, ani o dva. Pýtajte sa čo najskôr, aby ste v sebe túto tému mohli raz a navždy uzavrieť.

Vyrozprávajte sa

Smútok je v tomto prípade na mieste. Pokojne plačte, kričte a ak vám to pomôže, dovoľte si na pár dní sa úplne opustiť.“ Ak si však neviete poradiť sama, navštívte psychoterapeuta, alebo párového terapeuta, pomocou ktorého sa so situáciou oveľa jednoduchšie vysporiadate.

Neunáhlite sa

Úplne rozumieme tomu, že keď praskne takéto tajomstvo, najradšej by ste spálili všetky mosty, partnera vyhodili zo spoločného bývania a nikdy viac ho nevideli. Nerobte unáhlené závery. Možno sa vám na začiatku budú zdať jeho vysvetlenia doslova absurdné, no zamyslite sa nad tým, čo vám hovorí. Nechajte si čas, aby ste trošku vychladli a neriešili tak problém s horúcou hlavou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 06:54