Toxické vzťahy radšej z vášho života odstráňte.Shutterstock
StoryEditor

Pozor na toxické vzťahy. Týchto päť tipov ľudí vás oberie o energiu

24.08.2023, 14:00
Vzťahy

Udržiavať stoj čo stoj niektoré priateľstvá či vzťahy aj napriek tomu, že vás oberajú o energiu, nemá žiadnu cenu. Naopak, budovať by ste mali vzťahy s ľuďmi, po boku ktorých sa cítite príjemne, viete sa na nich spoľahnúť, zdieľať s nimi dobré aj zlé a môžete pri nich rásť.

Toxickí ľudia presne vedia, ako si vás majú omotať okolo prsta a dať vás do pozície, z ktorej sa len veľmi ťažko uniká. Nepodceňujte jednoznačné signály a dávajte si pozor!

Na nezištnosť zabudnite

Sú ľudia, ktorí sú s vami výlučne zo zištných dôvodov. Vedia, že z priateľstva s vami budú mať aj isté výhody či benefity.  Akonáhle sa pre nich stanete nezaujímavými, otočia sa vám chrbtom. Zároveň nečakajte žiadnu pomoc na oplátku.

Vysávači energie

A potom vám do života môžu prísť aj ľudia, ktorí z vás doslova vysajú energiu. Svojimi otázkami, či informáciami, ktorými vás zahltia. Ich prítomnosť vám jednoducho nerobí dobre a vy sa už po pár minútach v ich spoločnosti cítite, akoby ste zabehli maratón. Nie ste povinní sa stretávať s nikým, kto vo vás vyvoláva negatívne pocity.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 03:41