Venuje vám všetku svoju pozornosť.pexels
StoryEditor

Love bombing: Na začiatku vzťahu môže všetko vyzerať ideálne, no časom príde zmena

21.05.2023, 10:00
Vzťahy

Stretli ste sa niekedy s pojmom love bombing? Toto slovné spojenie vám možno nie je úplne známe, no s love bombingom za ktorým je veľmi konkrétne správanie, sa už mnoho ľudí stretlo.

Správanie sa ľudí vo vzťahoch je rôzne. Kým niekto pôsobí ako ľadová kráľovná a horko ťažko prejaví nejaké city, iní vás prejavmi lásky zaplavia tak, až je to nepríjemné.

Manipulácia

Manipulátori a tí, ktorí vo svojich vzťahoch praktizujú love bombing presne vedia ako na vás. Čo na vás platí, ako vám lichotiť, aké slová použiť na to, aby vás dostali tam kam potrebujú. Ak si myslíte, že si vo vzťahu s takýmto človekom nastavíte nejaké hranice, ste na omyle. Tento manipulátor nie lenže všetko obráti proti vám, no ešte z celej situácie vyjde ako neviniatko, ktoré „chce len dobre“.

Úžasný začiatok

Love bomber, ako môžeme takéhoto človeka pokojne volať sa vám chce dostať pod kožu. No akonáhle mu celkom podľahnete, prestanete ho zaujímať. Kým v začiatkoch vzťahu vás zahŕňa enormnou pozornosťou, po čase sa jej naopak nedočkáte takmer vôbec. Hovorí vám aká ste krásna, úžasná, ako ste mu zmenili život. Kupuje vám kvety aj drahé dary. No toto je len dočasné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 18:36