Venuje vám všetku svoju pozornosť.pexels
StoryEditor

Love bombing: Na začiatku vzťahu môže všetko vyzerať ideálne, no časom príde zmena

21.05.2023, 10:00
Vzťahy

Stretli ste sa niekedy s pojmom love bombing? Toto slovné spojenie vám možno nie je úplne známe, no s love bombingom za ktorým je veľmi konkrétne správanie, sa už mnoho ľudí stretlo.

Nie je to vždy príjemné

Kto by netúžil po láske a pozornosti? Ocení to každý, nie len rodený romantik. No všetkého veľa škodí a niekedy aj samotnej pozornosti či prítomnosti toho druhého. Časom vám niektoré veci môžu dokonca začať vadiť. Najmä ak si budete chcieť urobiť aj vlastný program, alebo sa z každej návštevy obchodu vráti s kyticou kvetov.

image

Najskôr vás bude zahŕňať darmi.

pexels

Hranice

A práve k darčekom či spoločnému  času sa ešte na chvíľu vrátime, pretože toto môže byť kameň úrazu a na týchto príkladoch pomerne ľahko odhalíte, či ste obeťou love bombingu. Ak chcete ísť s kamarátkou do kina či na večeru, sklamane vám povie, že práve v tento večer mal pre vás aj on pripravený program. Ak mu budete oponovať, že ste spolu príliš často a nemáte čas na svoje vlastné aktivity, hneď príde obrana, že to je len kvôli tomu že vás miluje a chce byť s vami čo najviac. Telefonuje vám niekoľkokrát za deň a vy máte pocit, že už to hraničí s kontrolovaním? Opäť sa ukáže v tom najlepšom svetle a presvedčí vás o tom, že má o vás strach a že je to len preto, že mu na vás záleží. Milé, nie? Pomyslíte si. Takýchto situácií budete prežívať mnoho a veľmi rýchlo si na ne zvyknete. No sú len dve možnosti ako to skončí. Buď to prestane baviť vášho partnera a vám tá pozornosť bude chýbať, alebo to prestane baviť vás a čo najskôr z tohto vzťahu vycúvate.

image

Niekedy tej pozornosti a kontroly bude viac než nej nutné.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 19:45