Individuálne spálne majú nesporne veľa výhod.dreamstime
StoryEditor

Oddeleným spálne majú svoje výhody. Svoje o tom vedia aj niektoré známe osobnosti

09.05.2023, 10:00
Vzťahy

Plnohodnotný spánok je pre vaše fungovanie veľmi podstatný. Tí, čo po príchode do postele zaspia do niekoľkých minút to majú vyhraté. No čo v prípade, že patríte do skupiny, ktorá má so zaspávaním problém a aj samotný spánok máte taký ľahký, že vás zobudí každý zvuk, chrápanie či prehadzovanie sa v posteli? Riešením sú oddelené spálne. No prospejú vám aj v iných oblastiach.

Hoci mnoho ľudí považuj odchod zo spoločnej spálne za začiatok konca vzťahu, v skutočnosti to vôbec nemusí byť také tragické.

Sexuálny život

Myslíte si, že ak s partnerom nebudete zdieľať jednu posteľ, zhorší sa váš sexuálny život? Je to len a len na vás. Intímne chvíle sa predsa nemusia odohrávať len v posteli a už vôbec nie len pred spaním. Páry, ktoré z praktických dôvodov pristúpili na tento model si naopak oddelené spálne veľmi pochvaľujú. Dokonca uznávajú, že sa k lepšiemu zmenil aj ich sexuálny život. Nenápadné zakrádanie sa do spálne toho druhého dokonca do ich vzťahu prinieslo žiadané vzrušenie. Rovnako potvrdili, že v posteli jednoducho okrem milovania a spánku neriešia žiadne ďalšie veci, čo tiež prispieva k ich celkovej spokojnosti.

Nerušený spánok

Ako sme v úvode spomínali, najčastejším dôvodom odchodu jedného z partnerov zo spálne je to, že sa nedokáže pokojne vyspať. Buď jeden z partnerov chrápe, pričom ide najčastejšie o mužov, alebo má natoľko nepokojný spánok počas ktorého sa neustále prevracia či krúti a tým vyrušuje aj osobu ktorá pri ňom spí. Mnoho ľudí síce oddelené spálne odcudzuje, no pravda je taká, že dlhodobá nespavosť môže spôsobiť vo vzťahu oveľa väčšie problémy.

image

Chrápanie je jedným z dôvodov sťahovania sa zo spoločnej spálne.

dreamstime

Fanúšikovia oddelených spálni

Fanúšikov oddelených spálni máme aj medzi svetovými hviezdami. George Clooney je tiež len človek a hoci by ste si možno povedali, že takémuto sexi mužovi jednoducho budete tolerovať všetko, jeho manželka ho zo spoločnej spálne vysťahovala práve kvôli hlasnému chrápaniu. Aj napriek tomu to medzi nimi stále iskrí a zdá sa, že ich vzťah je v absolútnom poriadku.

Aj manželia Beckhamovci vyzerajú ako práve zamilovaní. A aj oni si pre spánok zvolili oddelené spálne, hoci dôvody nikdy nikde neuviedli. Spoločnú spálňu s partnerom nezdieľa ani éterická Julia Roberts.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 18:06