Bolesť a nafúknuté brucho po sexe nie je nič výnimočné.dreamstime
StoryEditor

Trápi vás po sexe nafúknuté brucho? Príčin môže byť hneď niekoľko

01.05.2023, 14:00
Vzťahy

Sex je skvelá aktivita ktorú si každá z vás chce užiť naplno. No realita je taká, že vaše telo s vami nie vždy spolupracuje tak ako by ste chceli a bráni vám oddávať sa vášnivému sexu naplno. Predsa len niektorým v procesom v tele zabrániť neviete.

Nafukovanie počas, alebo po sexe nie je ničím výnimočným. Tento jav trápi pomerne veľa žien a môže k nemu dôjsť z viacerých dôvodov.

Ejakulát

V prípade, že si sex s partnerom užívate naplno a bez ochrany, môže byť spúšťačom vášho nafukovania práve ejakulát. V spermiách sa nachádzajú hormóny kvôli ktorým sa vám začne sťahovať maternica a následne vám spôsobí nepríjemne nafúknuté brucho.

Pozor na cyklus

Nemalú úlohu v tomto smere zohráva aj ženský cyklus. Samé veľmi dobre viete, že pred príchodom menštruácie je nafúknuté bruško realitou týchto dní. Nemôžete sa preto čudovať, že počas, alebo po sexe bude nafukovanie ešte o niečo intenzívnejšie. A nehovoríme len o dňoch kedy už menštruujete a s partnerom máte neovládateľnú chuť na sex a idete aj „na červenú“. Tieto ťažkosti môžu nastúpiť už pár dní pred tým, než sa krvácanie úplne spustí.

Strava

Z niektorých potravín ste nafúknuté jednoducho viac ako z ostatných. Strukoviny, čerstvé pečivo aj veľa ovocia či zeleniny a v neposlednom rade sladkosti môžu tiež stáť na týmito problémami. Ak si s milencom chcete užiť krásny večer bez nepríjemného škvŕkania v bruchu, prihliadajte na skladbu jedál ktoré v ten deň zvolíte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 20:33