Nechránený sex môže mať nečakané pokračovanie.dreamstime
StoryEditor

Užili ste si sex bez ochrany? Ešte nie je všetko stratené. Tieto kroky môžete podniknúť ak sa vám to vymklo spod kontroly

17.04.2023, 14:00
Vzťahy

Niekedy to jednoducho vypáli tak, že vášeň vám na niekoľko minút zatemní zdravý rozum a vy sa pustíte do náruživého sexu bez toho, aby ste rozmýšľali nad ochranou. Po vytriezvení z tohto ošiaľu nastúpi na rad realita a s ňou spojené rozmýšľanie nad dôsledkami, ktoré môžu po pohlavnom styku bez ochrany nasledovať.

Výsledkom môže byť nie len nežiadúce a neplánované tehotenstvo, ale aj niektoré pohlavné choroby. Nuž, pre mnohých jedno horšie ako druhé.

Pohlavné choroby

Pred pohlavnými chorobami vás bezpečne ochráni len použitie prezervatívu. Najmä, ak ste si užili bezstarostný sex s človekom, o ktorom toho veľa neviete. V tomto prípade by ste mali navštíviť vášho gynekológa. Niektoré ochorenia síce majú inkubačnú dobu, takže príznaky sa nemusia dostaviť hneď. V prípade, že máte podozrenie, že to nemusí byť všetko v úplnom poriadku, je dobré rátať aj s touto možnosťou. Aspoň v tomto prípade budete môcť rýchlejšie zareagovať a podchytiť prípadné ochorenie včas. Aj nastavenie liečby a liečba samotná sú tým pádom účinnejšie.

image

Prezervatív vás bezpečne ochráni pred neplánovaným otehotnením aj pohlavnými chorobami.

pexels

Na toto sa nespoliehajte

Najideálnejšie pre vás je, ak ste chránená niektorou z mnohých antikoncepcií, ktoré sú dostupné. Alebo samozrejme prezervatívom. Prerušovaná súlož, rátanie plodných a neplodných dní ani spoliehanie sa na to, že to má váš partner pod kontrolou nie sú účinné  metódy ako sa tehotenstvu vyhnúť.

A čo teraz?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 06:08