Katarína Hawken má zoznamovaciu agentúru.akh
StoryEditor

Mužovi nájdem partnerku do pol roka, ženy čakajú aj dva roky, hovorí majiteľka zoznamovacej agentúry

24.04.2023, 13:41
Vzťahy

Láska, vzťahy, partnerstvá. Svoju kariéru im zasvätila Slovenka Katarína Hawken, ktorá s britským manželom Johnom a so synom žijú v Prahe. Cez svoju zoznamovaciu agentúru dala dokopy už stovky dvojíc. A zhruba 80 percent z nich je stále spolu. Otvorene vraví, že najťažšie si svoju polovičku hľadajú single matky, no nie je to nemožné.

Stretnúť svoju spriaznenú dušu nie je vôbec jednoduché. Ty ako dohadzovačka a vzťahová poradkyňa zároveň si už na túto tému poskytla nejeden rozhovor. Čo sa ťa dosiaľ žiaden novinár nespýtal?

Nikdy sme sa nebavili o tom, čo by mal spĺňať dobrý matchmaker, čiže dohadzovač.

Takže čo?

V prvom rade musím veriť vo svoj i v klientov úspech, vedieť ho podporiť, pomôcť mu rozvíjať jeho vedomie, otvoriť jeho srdce a dospieť k tomu, aby na konci procesu hľadania bol spokojnejším, vyrovnanejším a vyzretejším človekom než na začiatku. Len veriť a dúfať nestačí. Musím mať veľmi funkčnú sieť agentov, ktorí sa starajú o neustály prísun nových kvalitných klientov. Za veľmi dôležité tiež považujem umenie konfrontovať ich s pravdou, ktorú potrebujú počuť bez toho, aby mali pocit, že na nich útočím. Matchmaker pomáha záujemcovi byť vedomejší v oblasti vzťahov, aby rozumel, prečo sa veci dejú tak, ako sa dejú.

Koľko adeptov na zoznámenie máš aktuálne v databáze?

Držím si zhruba 50 klientov, ktorým viac či menej aktívne hľadám ich polovičky. Moja motivácia však nie je úmerná tomu, kto si aký program zaplatí. Keď vidím, že človek je autentický, pracuje na sebe, rozvíja svoju emocionálnu stránku a má šancu na úspech, zháňam, kde sa dá, aby spoznal svoju spriaznenú dušu. Mám v databáze viac žien ako mužov. Kým chlapovi nájdem jeho partnerku zhruba do pol roka, niektoré dámy čakajú aj rok-dva na toho pravého.

Akým spôsobom naberáš nových ľudí, keď je zrejmé, že z tvojej ponuky klientov neuspokojíš?

Spôsoby sú rôzne, a to cez známych, sociálne siete, ale i osobne. Keď som napríklad v Londýne trénovala nové kolegyne, ako majú oslovovať nových ľudí, vyzeralo to takto. V bare som si prisadla k mužovi, ktorý bol sám, a dala som mu kompliment. Následne som vytiahla vizitku a už to bolo v pohode. Priznám sa, že na začiatku som sa cítila, ako keď bezdomovec oslovuje ľudí na ulici (smiech)

Deväť rokov máš agentúru na zoznamovanie a v nej sú zaregistrovaní nielen Slováci, Česi, ale i ďalší cudzinci. Sú dnes záujemcovia iní ako na začiatku?

Za posledné obdobie za mnou prichádzajú ľudia, ktorí sú úspešní nielen vo svojej kariére, ale pracujú na sebe aj na vyššej duchovnej úrovni. Majú rozvinutú empatiu, sú flexibilnejší, vedia počúvať, a tým sme rovnocennejší partneri na dialóg. Kedysi mali jasnú predstavu, z ktorej nechceli upustiť. Teraz sú viac otvorení kompromisom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 10:35