Nechránený sex môže mať nečakané pokračovanie.dreamstime
StoryEditor

Užili ste si sex bez ochrany? Ešte nie je všetko stratené. Tieto kroky môžete podniknúť ak sa vám to vymklo spod kontroly

17.04.2023, 14:00
Vzťahy

Niekedy to jednoducho vypáli tak, že vášeň vám na niekoľko minút zatemní zdravý rozum a vy sa pustíte do náruživého sexu bez toho, aby ste rozmýšľali nad ochranou. Po vytriezvení z tohto ošiaľu nastúpi na rad realita a s ňou spojené rozmýšľanie nad dôsledkami, ktoré môžu po pohlavnom styku bez ochrany nasledovať.

Ak sa to už však stane a vám hneď po nechránenom sexe zasvieti alarm, je nevyhnutné konať. A to čo najrýchlejšie. Určite je to lepšia cesta než celý mesiac tŕpnuť či vám príde menštruácia, alebo celú situáciu podceniť. V lekárni si môžete zakúpiť tabletku „PO“, ktorá je dostupná aj bez lekárskeho predpisu a pokiaľ ju stihnete užiť do 72 hodín, môžete si byť isté, že vás o pár týždňov nečaká žiadne nepríjemné prekvapenie. Je to síce veľký hormonálny zásah do vášho tela, no určite sa s ním vysporiadate lepšie ako s celoživotným záväzkom na ktorý v tejto etape vášho života nie ste pripravené. Ak však uvedomenie príde ešte o niečo neskôr, opäť vám môže pomôcť váš gynekológ. Existuje tabletka, ktorá je účinná aj päť dní po nechránenom sexe. Je však na predpis a rozhodne by ste po nej nemali siahať často, respektíve by to malo byť východisko len vo veľmi ojedinelých prípadoch.

image

Po nechránenom sexe radšej hneď konajte. Je to lepšie ako prečkať týždne v napätí.

dreamstime

Nežiadúce účinky

Tieto tabletky vám môžu nabúrať celý cyklus, no v mnohých prípadoch nastupujú aj iné nežiadúce účinky, ktorým možno budete musieť čeliť. Okrem nevoľnosti či bolesti hlavy môžete trpieť aj závratmi, prípadne zvracaním a ničím výnimočným nie je ani hnačka. Rátajte tiež s tým, že vaša menštruácia môže prísť o niečo skôr, alebo sa naopak oneskorí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 00:18