Vyskúšajte s partnerom sexuálnu meditáciu a zlepšite si intímny život.dreamstime
StoryEditor

Sexuálna meditácia vás naučí vnímať sex inak: Pozrite sa, ako ju môžete praktizovať v intímnom živote

28.03.2023, 17:00
Vzťahy

Nikdy ste neskúšali meditáciu? Mali by ste. Môže vám totiž do života priniesť množstvo výhod. Napríklad taká sexuálna meditácia je schopná posilniť puto s partnerom, zlepšiť intímny akt, povzbudiť k vzrušeniu a predovšetkým podporiť intenzívnejší orgazmus. Pozrite sa, ako ju môžete praktizovať.

Sexuálna meditácia je o všímavosti a pôžitkoch. Môžete ju vykonávať s partnerom alebo osamote. Vďaka nej máte možnosť sústrediť sa na daný okamih a zabudnúť na rušivé vnemy či problémy bežného života. Ak ju praktizujete s partnerom, môžete posilniť spojenie medzi vami, lepšie si uvedomiť vlastné, ale aj partnerovo telo či každý dotyk a pocit. Ak by ste chceli vniesť do vášho intímneho života niečo nové, prezradíme vám, ako praktizovať sexuálnu meditáciu.

Vnímajte každý dotyk

Predtým, než sa pustíte do meditácie, skúste sa s partnerom porozprávať o tom, aké sú vaše očakávania od tohto sexuálneho zážitku. Musíte sa totiž sústrediť nielen na prijímanie potešenia, ale aj dávanie. Napokon sa usaďte na posteľ, pomaly dýchajte a pozorujte sa navzájom. Je len na vás, kedy začnete s dotykmi. Doprajte si toľko času, koľko potrebujete, aby ste sa úplne odosobnili, uvoľnili a sústredili len na prítomný moment. Začnite sa dotýkať partnera na jednotlivých častiach tela, pozorujte ho a miestam, ktoré sú najcitlivejšie, sa venujte dlhšiu dobu. Rovnako tak prijímajte aj partnerove dotyky. Všímajte si, čo to robí s vaším telom. Postupne sa môžete presunúť k intímnemu styku, no pozor, všetko robte pomaly. Vnímajte každý bozk, vzdych či orgazmus.  

Postačí trochu tréningu

Možno znie náročne sústrediť sa len na sex, no je to o tréningu. Sexuálna meditácia totiž spočíva v tom, aby ste počas intímnych chvíľ zostali prítomní, aby sa vaša myseľ netúlala niekde v práci a aby ste mohli lepšie cítiť či užívať si to, čo sa práve deje. Nejde však len o to, že si s partnerom vydráždite nervové zakončenia. Je to o prežívaní tých najintímnejších pocitov, je to o vzájomnom spojení a prehĺbení sexuálneho puta medzi vami. Vyskúšajte meditáciu aj vy a neoľutujete. Vďaka nej totiž začnete vnímať sex trochu inak.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 10:31