Každá posteľ sa dá systematicky upraviť.
StoryEditor

Zabíja váš partnerský život spoločná prikrývka? Toto je šokujúco jednoduché riešenie

24.03.2023, 10:55
Vzťahy

Preťahovanie paplónu je miernejšia verzia „rozvodového spánku“. Ak nechcete byť ráno na seba mrzutí skúste škandinávsku metódu.

Zdieľanie postele s partnerom má svoje plusy aj mínusy. Jednou výhodou je oxytocín, nazývaný aj „hormón lásky“, ktorý sa uvoľňuje v mozgu počas fyzického kontaktu; tento hormón podporuje intimitu v pároch a má priaznivé účinky na srdce. Na druhej strane sú poruchy spánku, ako je chrápanie. Zdieľanie prikrývky vytvára jedinečné výzvy – od prebudenia aj tým najmenším pohybom vášho partnera až po ohrozenie vášho pohodlia z dôvodu rôznych preferencií teploty spánku. Zatiaľ čo jemu je horúco a privíta ľahší paplón, vy mrznete aj pod hrubým.

Našťastie existuje jednoduché riešenie, ktoré toto preťahovanie zastaví. Nazýva sa to škandinávska metóda spánku a je to v podstate o dvoch perinách, nie rorvnakých. Ohromujúce, však? Nižšie sú uvedené výhody systému dvoch prikrývok a ako ho môžete implementovať vo svojej spálni.

Čo je to škandinávska metóda spánku?

Škandinávska metóda spánku vznikla v severských krajinách a je definovaná tak, že páry zdieľajú posteľ, ale majú vlastné prikrývky. Aj keď je to extra kus posteľnej bielizne, ktorý si musíte kúpiť, môže mať obrovské výhody. Obmedzuje napätie v spálni, pomáha vám obom pohodlnejšie spať a je menej extrémny ako „spánkuvý rozvod“, pri ktorom páry spia na oddelených posteliach. Alebo dokonca v iných spálňach. Koncept spánku "Scandi" získava na popularite, pričom nedávny prieskum The Sleep Doctor ukázal, že takmer 32 percent z 1 250 respondentov uviedlo, že spia oddelene od svojho partnera.

image

Škaninávsky systém vie byť nápomocný.

Aké sú výhody spánku s dvoma perinami?

Zatiaľ čo explicitný výskum škandinávskej metódy spánku je obmedzený, spojenie medzi kvalitným spánkom a zníženým rizikom chronických ochorení je dobre podložené vedou. Vzhľadom na značnú úlohu, ktorú vaše prostredie zohráva v tom, ako rýchlo zaspíte a ako dlho zostanete spať, pretože vaše prostredie vám pomáha relaxovať počas celej noci, myšlienka, že metóda spánku "Scandi" zlepšuje kvalitu spánku, nie je priťiahnutá za vlasy.

V rámci tejto metódy budete s partnerom zdieľať rovnakú posteľ, ale každý z vás bude mať vlastný paplón, perinu alebo prikrývku. Preto vás pohyb vašej polovičky nezobudí, takže váš spánok nebude prerušovaný. Ak máte počas spánkun rozdiela teploty, človek, ktorému je stále zima si, môže pridať posteľnú bielizeň; zatiaľ čo osoba, ktorej je vždy horúca, si môže odľahčiť posteľnú bielizeň.

Ako si ustlať posteľ s dvoma perinami?

Ako teda vyrobiť posteľ s dvoma perinami, ktorá nevyzerá nedbale alebo neupravene? Postupujte podľa tipov na umiestnenie dvoch perín na posteľ veľkosti king alebo queen size z webovej stránky St. Geneve a kanála YouTube. Kvôli jednotnosti začnite s dvoma perinami s rovnakou (alebo podobnou) potlačou a farbou; pokiaľ nemáte radi miešanie, v takom prípade sa s tým bavte!

Side-by-side: Vďaka tejto jednoduchej stylingovej možnosti sa periny zložia na polovicu vertikálne a umiestnia sa vedľa seba. K nohám postele môžete umiestniť prehoz pre zjednotenie vzhľadu.

Odporúčenie z hotela

Táto možnosť štýlu je ideálna pre formálnejšiu estetiku. Preložte si perinu vodorovne na polovicu a potom ju zložte na tretiny. Potom na každú perinu položte vankúšom na spanie a malým dekoratívnym vankúšom.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:53