Spoznajte mingle vzťah, v ktorom sú partneri spolu, no žijú oddelene.dreamstime
StoryEditor

Spolu, no zároveň oddelene: Mingle vzťahy sú novodobým trendom, pozrite sa, čo sú zač

24.03.2023, 09:30
Vzťahy

V súčasnosti začínajú ľudia čím ďalej, tým viac preferovať otvorené vzťahy. Existujú však aj takí, ktorí síce svadbu aj deti chcú, no ich partnerstvo sa nedá nazvať obyčajným. Hovoríme o mingle vzťahoch, ktoré žijú spolu, no zároveň oddelene. Pozrite sa, čo je zač tento novodobý trend.

Mingle je pomenovanie pre partnerov, ktorí sú zosobášení, ale žijú samostatne. Sú finančne nezávislí, v ničom sa neobmedzujú, každý má svoje súkromie a útočisko. Znamená to, že si užívajú výhody obyčajného vzťahu, no stále sa v ňom cítia slobodne a bez záväzkov. Tento novodobý trend má svoje výhody, ale aj nevýhody. Podľa mnohých odborníkov môže byť takýto vzťah v poriadku, no iba na obmedzenú dobu. Pozrite sa, prečo by ste mali alebo naopak nemali podliehať mingle partnerstvám.

Sloboda, nezávislosť a žiadna kontrola

Výhod takéhoto vzťahu je viacero. Keď si obaja partneri určia, čo od toho očakávajú alebo čo do vzťahu naopak nebudú umelo dodávať, stanovia si hranice a na všetkom sa zhodnú tak, že budú obaja spokojní, môže im to vydržia naozaj dlho. Mingle vzťah je skvelý najmä pre tých, ktorí nechcú s partnerom zdieľať spoločný účet, deliť sa o financie alebo domácnosť. V podstate, je to ideálny vzťah pre ľudí, ktorí netúžia byť kontrolovaní, nemusia sa prispôsobovať a môže hospodáriť s časom tak, ako si zaumienia. Ak vás mingle partnerstvo zaujalo alebo sa v ňom práve nachádzate, mali by ste sa zamyslieť nad tým,  či to môže fungovať aj z dlhodobého hľadiska.

Mingle vzťahy nemajú budúcnosť

Z krátkodobého hľadiska môže takýto vzťah prežiť, no po čase sa pravdepodobne stane, že sa jeden z partnerov bude chcieť usadiť, ale tomu druhému bude sloboda naďalej vyhovovať. Napokon sa partneri pohádajú a ich cesty sa rozídu. Oddelený vzťah totiž môže fungovať len v prípade, ak vám jeden vzťah nevyjde, začnete si rozvíjať nový, ale nie ste ešte pripravení na vážny vzťah. To znamená, že mingle partnerstvo nie je pre každého. Neumožňuje vám zdieľanie citov, informácii ani spolupatričnosti. Dokonca nemáte možnosť spoznať partnerovu povahu či charakter. Tak či onak, ak sa do mingle vzťahu pustíte, počítajte s tým, že nemá veľkú budúcnosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:15