Pozrite sa, ako často by ste mali mať s partnerom sex.dreamstime
StoryEditor

Viete, ako často by ste sa s partnerom mali milovať? Záleží to od vášho veku

11.03.2023, 09:00
Vzťahy

To, ako často praktizujete sex, si predovšetkým určujete spolu s partnerom. Či už je to raz za týždeň, mesiac alebo každý deň. Ak s týmito číslami nie ste spokojné, môžete sa inšpirovať výskumom, v ktorom sa odborníci pozreli na to, ako často by ste sa mali milovať podľa veku. Takto by mala vyzerať vaša sexuálna frekvencia, keď máte 20, 30 alebo 40 a viac.

Neexistuje žiadne konkrétne číslo, ktoré by definovalo ideálnu sexuálnu frekvenciu medzi partnermi. Každá z vás totiž potrebuje niečo iné a mnoho záleží aj od toho, na čom sa s vašou polovičkou v intímnej oblasti dohodnete. Tak či onak, americkí odborníci sa vo svojom výskume zamerali na to, ako často by mali mať ľudia sex. Zistili, že po všetkých stránkach je ideálna frekvencia trikrát do týždňa, no všetko záleží od vášho veku. Pozrite sa, ako často by ste sa mali s partnerom milovať, keď máte 20, 30 alebo 40.

0d 18 do 29 rokov

Možno si myslíte, že ľuďom v tomto veku prúdi v tele krv plná hormónov, vďaka čomu sú v sexe aktívni až príliš. Na jednej strane je to pravda, no na druhej nie sú mladí ľudia po intímnej stránke až tak odtrhnutí z reťaze. Podľa výskumov praktizuje sex väčšina z nich dvakrát až trikrát do týždňa, a teda 119-krát do roka. To nie je príliš vysoké číslo, že?

Od 30 do 39 rokov

Ženy by podľa vedcov mali v tomto veku dosahovať svoj sexuálny vrchol a bola by škoda nevyužiť to. Od 30 do 39 rokov sú totiž veľmi produktívne, plodia deti, vychovávajú ich a popritom pracujú. Bohužiaľ, častokrát si medzi všetkými týmito povinnosťami už nenájdu čas a energiu na sex. Práve z tohto dôvodu zvyknú mať sex jeden nanajvýš dvakrát do týždňa, a teda 80-krát do roka.

image

Ideálna sexuálna frekvencia záleží od vášho veku.

dreamstime

Od 40 do 50 rokov

V tomto veku začne mnoho ľudí na sex zabúdať, vďaka čomu si ho doprajú len raz za mesiac. Podľa vedcov by ho však mali praktizovať 69-krát ročne. Môže za to aj fakt, že sex je skvelým prostriedkom na zlepšenie kondície, psychiky, ale aj vzťahu medzi partnermi. Ak sa teda pohybuje váš vek v tomto rozpätí, rozhodne by ste sa mali začať milovať omnoho častejšie.

50 a viac rokov

Ani ľudom, ktorí majú viac ako 50 rokov, nie je sex cudzí. Síce telo začína v tomto veku trpieť rôznymi zdravotnými problémami, partneri nemajú tak veľa povinností, vďaka čomu môžu mať na seba viac času. Nezabúdajte preto na sex ani vtedy, keď máte 50. Je to totiž vek, kedy si s kľudom môžete užiť milostné radovánky nielen raz za mesiac, ale aj za týždeň.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. júl 2024 12:56