Ak chcete zdravý a pokojný vzťah, prestaňte veriť týmto mýtom.dreamstime
StoryEditor

Neverte im: Toto sú najväčšie mýty z filmov či úst starších, ktoré ničia vzťahy

07.03.2023, 09:00
Vzťahy

Máte partnera, s ktorým vám je naozaj dobre, rozumiete si, dokonca ste si už stihli povedať aj svoje vytúžené áno, no zrazu sa začal váš dokonalý vzťah rozpadať? Ak veríte nižšie uvedeným mýtom, niet sa čomu čudovať. Totiž, práve takéto nezmysly z filmov, seriálov či úst starších dokážu veľmi rýchlo zničiť aj ten najpevnejší vzťah. Zistite, ktoré to sú.

Mýty o partnerstve a láske sa na vás valia z každej strany. Či už vám ich do hlavy vtĺkajú romantické filmy a seriály alebo starší, ktorí rozprávajú príbehy o ich nevydarených manželstvách. Aj keď vzťahom vôbec nepomáhajú, takmer každá z vás im verí a podvedome sa podľa nich aj riadi. Mali by ste vedieť, že robíte veľkú chybu. Ak nechcete vo vzťahu trpieť, rozísť sa alebo riešiť neustále konflikty s partnerom, skúste sa pozrieť na veci reálne a prestaňte veriť týmto nezmyslom.

Medzi partnermi to musí byť láska na prvý pohľad

Najčastejším omylom, ktorý je zobrazovaný najmä v romantických filmoch, je láska na prvý pohľad. Kvôli nemu si množstvo žien myslí, že vzťah môže vydržať len vďaka iskre, ktorá by mala preskočiť už pri prvom vzájomnom pohľade. Opak je však pravdou. Mnohé partnerstvá spolu držia až doteraz, pretože vznikli zo silného priateľstva, a teda bez lásky na prvý pohľad. Musíte si uvedomiť, že iskra nezaručí skvelý vzťah a raz pominie, no priateľstvo zostáva väčšinou navždy. Skúste dať preto na prvom rande šancu aj mužovi, s ktorým iskra hneď nepreskočí a uvidíte, či sa náhodou neobjaví po pár ďalších stretnutiach.

image

Šťastný vzťah nemusí vzniknúť len z lásky na prvý pohľad.

dreamstime

Vitaj manželstvo, zbohom spoločenský život

Množstvo párov si myslí, že keď si muž so ženou povie svoje vytúžené áno, spoločenský život sa zrazu skončí. Prečo? Tie z vás, ktoré už nosia partnerove priezvisko vedia, že svadba nič nemení. Ste stále tými istými ľuďmi ako predtým a vaši priatelia by teda z vášho života zmiznúť nemali. To, že sa vydáte neznamená, že musíte každú sekundu tráviť len s manželom a deťmi. Obaja občas potrebujete vypadnúť niekam von a uvoľniť sa. Ak budete neustále zavretý len za štyrmi stenami, vaša láska môže veľmi rýchlo stroskotať.

Vo vzťahu je najdôležitejšia láska

Čo je podľa vás vo vzťahu najdôležitejšie? Myslíte si, že je to láska? Bohužiaľ, nie je. Môžete sa s partnerom milovať akokoľvek, no váš vzťah napokon aj tak dokáže stroskotať. Či už je to nedostatkom komunikácie, empatie, zlým chovaním alebo nedôverou. Samotná láska predsa nedokáže vyriešiť problémy a neprekonané egá. Na vzťahu musíte jednoducho pracovať a vydržíte spolu dlhé roky len vďaka tomu, že ho postavíte na niečom, čo je viac ako láska.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 14:38