Pri hádke sa skúste vyvarovať týmto frázam.dreamstime
StoryEditor

Výčitky či vyhrážky: Toto pri hádke nikdy nehovorte, zabijete všetko, čo ste budovali

27.01.2023, 10:00
Vzťahy

Je priam neuveriteľné, čo všetko si dokážu ľudia vykričať pri hádke. Niekedy poukazujete na partnerove chyby, vyťahujete minulosť alebo ho porovnávate so svojimi ex. Mali by ste však vedieť, že niektoré neuvážené slová môžu pri hádke spôsobiť aj rozchod. Aby ste nemuseli čeliť odlúčeniu, prinášame vám zoznam viet, ktoré môžu pri konflikte zabiť všetko, čo ste si doteraz budovali.

Samozrejme, najlepšie by bolo, keby ste sa s partnerom nehádali vôbec, no vzťah bez konfliktov jednoducho neexistuje. Občasné podpichovanie ešte nikoho nezabilo, ale nemali by ste prekročiť hranice či prilievať olej do ohňa zbytočnými a neuváženými slovami, ktoré budete neskôr ľutovať. Aby ste vedeli, čomu sa pri hádke vyhnúť, prinášame vám niekoľko viet a fráz, ktoré dokážu zruinovať celý vzťah.

„Zbalím sa a odchádzam.“

Nikdy sa v hádke nevyhrážajte ukončením vzťahu. Odchod je totiž len zúfalý krok, ktorý nemyslíte vážne a zbytočne sa takýmito slovami znižujete pod svoju úroveň. Najhoršie na tom je, že ak budete partnera takto strašiť pravidelne, jedného dňa vám odpovie, nech teda idete a v takej situácii sa rozhodne ocitnúť nechcete.

„Všetci si myslia to isté.“

Áno, vaše kamarátky či rodinný príslušníci budú mať vo väčšine prípadoch taký istý názor na danú tému ako vy. Vášmu partnerovi sa však nemusí páčiť, že s niekým cudzím zdieľate intímnosti zo vzťahu a pred okolím sa sťažujete. Nehovorte túto frázu, inak partnerstvu zbytočne uškodíte.

image

Partnera môže zraniť, ak zistí, že vaše intímnosti zo vzťahu riešite s niekým iným.

dreamstime

„Si presne ako môj ex.“

Do konfliktu neprinesie nič dobré, ak partnera porovnáte s niekým iným, najmä so svojim ex. Ako by sa páčilo vám, keby vás priateľ prirovnal k žene z minulosti, o ktorej si nemyslíte nič dobré? Rozhodne by váš hnev vzrástol.

„Ach, tá tvoja mama…“

Možno je váš partner maminkin maznáčik alebo s ňou naopak vôbec nevychádza, no v žiadnom prípade by ste ju nemali spomínať pri konfliktoch. Ak sa tak aj rozhodnete, skúste si odpustiť sarkazmus a netaktnosť.

 

Pokračovanie na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 11:41